[ annonse ]
Nedstengning i Bangkok – resten av landet advares mot tilreisende derfra Foto: Terje Engø
22. mars 2020

Nedstengning i Bangkok – resten av landet advares mot tilreisende derfra

Skrevet av 
[ annonse ]

Det meste av Bangkok stenges nå frem til 12. april. Med 188 nye smittetilfeller i dag er folk i hele landet bekymret, og tilreisende fra Bangkok bes om å gå i hjemmekarantene i 14 dager.

 

Det har vært panikkhandling i Bangkok siste døgn, etter at et nytt pålegg fra myndighetene ble misforstått. Det var ikke snakk om en total stenging av kjøpesentre, kun snakk om en delvis nedstengning.

 

Essensielle tjenester som matvarebutikker, apoteker og banker i kjøpesentrene vil fortsatt holde åpent.

 

Panikkhandlingen rapporteres å inkludere ris, drikkevann og posenudler.

 

Restauranter i hovedstaden er blitt beordret til å nekte folk å spise der. Det er kun take-out som er tillatt. Markeder er også blitt beordret stengt, med unntak av ferskvaremarkeder.

[ annonser ]

 

En mengde andre aktiviteter er også beordret stengt, inkludert golfbaner, bowlingbaner, vannparker, skjønnhetssalonger, tatoveringssteder, spas, kinoer, sportsstadioner, barer og massasjesalonger.

 

Pålegget gjelder også de fem omliggende provinsene Samut Prakarn, Samut Sakhon, Nakhon Pathom, Nonthaburi og Pathumthani. Det er også nettopp kommet en melding om at provinsen Nakhon Ratchasima har vedtatt tilsvarende tiltak som Bangkok.

 

Det folk spør seg nå er hvor lang tid det tar før flere provinser følger etter, for eksempel en provins med mye besøk fra Bangkok - Chonburi, som inkluderer Pattaya. I Pattaya er barområder og Walking Street stengt, men det er fortsatt turister, og restauranter holder åpent.

 

De sentrale myndighetene har bedt landets provinsmyndigheter om å være på utkikk etter tilreisende fra hovedstadsområdet. De som ankommer derfra blir bedt om å gå i karantene i sine hjem i 14 dager.

 

Dette kommer etter at det i dag er rapportert hele 188 nye smittetilfeller, som bringer totalen for Thailand til 599.

 

Mange av tilfellene spores tilbake til to thaiboksearenaer sist søndag. Flere personer derfra reiste tilbake til sine hjemprovinser før det ble påvist smitte. Nå spores det hvilke steder og personer de oppsøkte.

(© Thailands Tidende. 22. mars 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)