[ annonse ]
9. april 2020

Kirken hjelper nye arbeidsledige – ber om støtte

Skrevet av 
[ annonse ]

Bare i lokalområdet rundt Sjømannskirken i Pattaya er det mange som har mistet jobben og ikke har penger til mat. De fikk hjelp av kirken i dag. Nå håper kirken å gjøre dette til en ukentlig foreteelse – hvis nordmenn blir med og støtter opp.

 

Kl. 15 i dag åpent Sjømannskirken i Pattaya porten igjen – midlertidig, for å gi matvarer til trengende. Det er mange som har mistet inntektskilden sin etter tiltakene mot Covid-19-viruset, og langt fra alle får noe hjelp fra en arbeidsgiver eller fra myndighetene.

 

Det var en jevn strøm av folk som kom inn porten. Det var snakk om folk i alle aldre, noen kom i arbeidsklær fra byggeindustrien, noen hadde taxivest. Alle hadde munnbind, som fra i dag er påbudt i Pattaya. Og alle sa Kob Khun for gaven fra kirken.

 

Sjømannspresten Annstein Lothe, som sees som nummer to fra venstre i videoen, var overrasket over hvor pent folk oppførte seg. Det var ingen trengsel. I porten hadde da også frivillige medarbeidere sørget for at det ikke ble for tett mellom mottakerne av varene – i henhold til myndighetenes anbefalinger om minst to meter mellom mennesker i disse virustider.

[ annonser ]

 

I løpet av et kvarters tid var 140 bokser med makrell i tomat borte. Da hadde det altså vært 140 personer innom, og køen var ikke over ennå.

 

– Vi fortsetter til det er tomt, sa Lothe. Både vafler, drikkevann og riskorn (kilosposer) var det mer av.

 

LES: Måtte stenge porten, men kirken er rede til å hjelpe likevel

 

Mynthandler Jan Olav Aamlid, helt til venstre i videoen, kunne fortelle at hans familie hadde donert fire sekker med ris. Andre frivillige medarbeidere og ansatte sto for andre deler av varebeholdningen – som fikk ben å gå på.

 

 

Planen til sjømannspresten er å ha slik utdeling en gang i uken fremover. I så måte oppfordrer han venner av kirken, som nå for det meste er i Norge, om å vurdere å støtte opp om prosjektet. Mer informasjon finnes på facebooksiden til Sjømannskirken i Pattaya.

 

Pianist Trond Myhre, kjent fra Rorbua-programmene på NRK fra 1987 til 2003, deltok også blant de frivillige i dag. Han har opptrådd mye på kirken. I dag delte han ut flasker med drikkevann.

 

– Du er fortsatt i Pattaya, etter at byen er nedstengt, det betyr vel at du er en ekte Pattaya-borger?

– Vel, det passet seg nå slik. Og vi har det veldig fint her. Det finnes verre steder å være i disse tider.

 

LES: Sjømannskirke-show sendte Rorbua-duoen ut på veien igjen (video)

(© Thailands Tidende. 9. april 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)