[ annonse ]
Oppholdet utendørs forgår på et lite område i 8. etasje. Oppholdet utendørs forgår på et lite område i 8. etasje. Foto: Dag A. Ekeberg/Messenger
16. august 2020

Etter en uke i karantene: – Maten er det største problemet

Skrevet av 
[ annonse ]

Anders Bjom spiser lite ris, og i hvert fall ikke kald ris. Men det er det som serveres tre ganger om dagen på hans karantenehotell. Han er heller ikke spesielt godt fornøyd med servicen.

 

Vi rapporterte 7. august om Anders Bjom (54) sine vansker med å skaffe seg innreise til Thailand. Han skal delta i en rettssak om foreldrerettigheter, så han var nødt til å komme seg hit. Han klarte å ordne turen med et nødskrik, etter å ha brukt 30.000 kroner:

 

LES: Flyr til Thailand i dag – har brukt 30.000 kroner allerede

 

Anders Bjom

Oppslaget i Thailands Tidende 7. august i år.

 

[ annonser ]

Hotellet hans, The Salil Hotel Sukhumvit 57, ble valgt ut fra informasjon han fikk som karantenedeltaker. Prisen for et karanteneopphold er 55.000 baht. De har 72 karantenerom. Totalt er det nå 4520 karantenerom på 38 hoteller i Bangkok.

 

– Det var fine bilder av restauranter, svømmebasseng og treningssentre, og hotellet ble markedsført som et femstjerners hotell.

 

Da han kom fram var det en helt annen virkelighet som møtte ham. Basseng og treningssenter er stengt grunnet myndighetenes pålegg (se fullstendig regelverk nederst i artikkelen). Man får ikke nyte noen av fasilitetene som gjør at dette hotellet kaller seg femstjernes. Unntaket er rommet man bor på.

 

Slik presenteres hotellet på hjemmesiden.

 

Bjom har også sett fine bilder av måltider, men den maten han får i karantene holder ikke mål, sier han.

 

– De serverer rissuppe og noe frukt til frokost. Tre dager på rad ba jeg om å få egg, bacon og noe brød. Først tredje dagen dukket dette opp. Jeg tipper at det igjen blir rissuppe i morgen.

 

Måltidene kommer på fastsatte tider av døgnet, uavhengig av når gjestene er sultne. Det er servering kl. 08, 11 og 17. Lunsj og middag er også thaimat, og ifølge Bjom altfor sterk for vestlige ganer. Han forteller at det også har vært noe pasta, men det er laget på thaivis, og falt heller ikke i smak. Melk har Bjom ikke klart å få servert.

 

– Jeg fikk servert en kotelett en gang, den kostet meg 300 baht ekstra, sier Bjom.

 

– De plasserer maten utenfor døra i en plastboks. Så ringer de på og skynder seg vekk. Maten er iskald, og det er et av problemene.

 

Han har nå begynt å bestille hamburger og fries fra kjøkkenet. Med en soda samt skatt og ekstra avgift for service kommer dette på mellom 600 og 700 baht hver gang.

 

Den 54-åringe blikkenslageren sier at hamburgeren smaker bra, men det føles ikke riktig å skulle betale så mye for dette når maten skal være inkludert i prisen.

 

Anders Bjoms egne bilder av rommet og det lille utearealet i 8. etasje..

 

Bjoms erfaringer står i kontrast til Per Christian Østebys erfaringer, som vi rapporterte om 13. august (link under). Han skryter av både mat og service på Anantara Riverside, som han valgte fordi det var ett av kun to hoteller som var ledig på hans datoer:

 

LES: Livet i karantene – 22,5 timer pr døgn på rommet

 

Østeby fortalte oss for øvrig i går at restauranten på hans hotell er åpen for folk i karantene de fire siste dagene, etter at resultatet fra covidtest nummer to er negativt. Han sier at maten som serveres på døra hans fortsatt er varm, dog ikke rykende varm. Den kommer på en tallerken med plast over. Inntil han fikk svaret på hotellets første covidtest, kom også hans mat i en plastboks.

 

Renhold på The Salil holder ikke mål, ifølge Anders Bjom:

 

– Det var først i går, på den sjuende dagen, at det ble gjort rent på rommet. Sengetøyet skiftet de imidlertid ikke.

 

Han fikk som unnskyldning at renhold kun kan bli gjort etter at resultatet av den første covidtesten var kjent. Dette står imidlertid ikke å lese noe sted. I informasjonen fra hotellet står det et det er renhold mandag, onsdag og fredag.

 

Bjom har ennå ikke tilpasset seg thailandsk tidssone, siden han kun har vært på rommet siden ankomsten. Derfor passer tidspunktene for måltider (kl. 08, 11 og 17) dårlig. Kjøkkenet stenger kl. 20, så han må passe på å bestille mat før den tid, ellers må han være sulten hele natta.

 

– Når jeg endelig sovner så blir jeg ofte raskt vekket av at de kommer for å måle temperaturen. Dette gjør de morgen og kveld. De gir seg ikke, men banker på døra inntil jeg våkner.

 

Bjom forteller at alle hotellansatte han har kontakt med går rundt i grønne beskyttelsesdrakter, akkurat som på flyplassen. Man ser knapt ansiktene deres.

 

– Det er akkurat som om vi skulle være syke alle sammen.

 

ASQ

Dette synet blir man møtt med på flyplassen i disse dager. (Foto: Anders Bjom)

 

Bjom tok en covidtest tre dager før avreisen, i henhold til reglene for innreise, og altså den første thailandske testen på tirsdag. Det er derfor veldig liten sannsynlighet for at han er smittet av viruset, ettersom det er elleve dager sidenden første testen, men han må fortsatt sitte i karantene i åtte dager til.

 

Karantenen i Thailand dreier seg om 16 dager (15 netter), i motsetning til det som opplyses offisielt, hvor det heter at karantenen er 14 dager.

 

Bjom har en venninne som har levert noe mat og andre gjenstander til ham i resepsjonen. Maten fikk han ikke lov å motta, men han fikk varene, som blant annet inkluderer en Samsung batterilader for mobil. Han spurte først om hotellet kunne skaffe ham en lader, men det kunne de ikke.

 

– Min venninne jobber på et større hotell i nærheten, som ikke er karantenehotell. Hun bare ler av hele opplegget.

 

– Angrer du på at du har tatt denne turen?

– Nei, selvsagt ikke. Jeg har ikke noe valg, jeg er nødt til å delta i denne rettssaken.

 

Etter at Bjom har gjort alle disse tiltakene for å delta i rettssaken, har domstolen like godt utsatt rettsmøtet i seks uker. Det blir ekstra ventetid på Bjom, som blir en kasteball i det thailandske rettsvesenet.

 

Bjom har bestilt flybilletter til Chiang Rai for seg og venninnen når karantenen er over, og ser frem til å kunne leve et normalt liv igjen og kunne bevege seg utenfor hotellrommet.

 

– Jeg er blikkenslager og er vant til å bevege meg, så dette blir feil. Det gikk fem dager før jeg i det hele tatt fikk muligheten til å forlate hotellrommet. Men jeg er døgnvill, og sover om dagen, så jeg gikk glipp av dette helt til i går.

 

Kl. 17 i går ettermiddag var han ute av hotellrommet for første gang. Det var snakk om et opphold i 8. etasje, hvor det er et lite uteområde med svømmebasseng. Bjom var helt alene på området, og ba om å få slippe inn på rommet igjen etter en halvtime.

 

Dette regelverket fikk Bjom utlevert første dagen.

 

Dagens oppdaterte oversikt over karantenehoteller. Tekst i rødt er kommet til siden siste oppdatering for fire dager siden. En summering viser at det nå er totalt 4520 karantenerom i Bangkok.

(© Thailands Tidende. 15. august 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)