[ annonse ]
Denne halvøya kan bli karanteneområde. Denne halvøya kan bli karanteneområde. Faksimile: Agoda
17. februar 2021

Ønsker å teste ut villakarantene i Phuket

Skrevet av 
[ annonse ]

70 rike globetrottere har bedt om å få slippe ut i friluft etter kun fem dagers karantene i Phuket. Myndighetene ønsker å teste «villakarantene» på disse menneskene. Den endelige avgjørelsen tas mandag.

 

Myndighetene lanserte et nytt konsept på pressekonferansen i dag – villakarantene (Villa Quarantine). Planen er godkjent av myndighetene i Phuket. Den skal så diskuteres i et møte i en underkomite i covid-komiteen i morgen, før den endelige avgjørelsen tas på et møte i den «store covid-komiteen», ledet av statsministeren, på mandag 22. februar.

 

Erfaringsmessig blir slike forslag som får fyldig omtale på pressekonferansen til covid-komiteen godkjent av statsministeren, men man må altså vente til mandag for den endelige avgjørelsen.

 

Villakarantene betyr at man sitter kun fem dager på hotellrommet. Resten av det 16 dager (15 netter) lange oppholdet kan tilbringes utendørs. Som eksempel ble det nevnt at man kunne ha sports- og spa-aktiviteter. Det ble ikke spesifisert hvorvidt disse aktivitetene måtte skje inne på resortens område, eller om man f.eks. kunne slippe ut for aktiviteter som golf og annen idrett.

 

Det er resorten med det omfattende navnet «Sri Panwa Phuket Luxury Pool Villa Hotel» som søker om denne formen for karantene, og som etter planen skal bli den store testen for å gjør karanteneoppholdet litt mer utholdelig for utlendinger som vil til Thailand.

[ annonser ]

 

Denne resorten okkuperer deler av Panwa-halvøya sydøst i Phuket, og tilbyr for tiden villaopphold som starter på 17.332 baht pr natt.

 

Foranledningen for denne testen er at en gruppe på 70 globetrottere ønsker å oppholde seg i Phuket i to uker. Det dreier seg ifølge pressetalsmann Taweesin Visanuyothin om velstående mennesker som reiser sammen rundt om i verden.

 

De ferdes i privatfly. De kommer blant annet fra følgende land: Danmark, USA, Canada, Brasil og Frankrike. Pr i dag oppholder gruppen seg etter sigende i Indonesia. 

 

Dette skal være en test for myndighetene, på linje med internasjonale sportsarrangementer som er holdt i det siste. Her ble det sagt volleyball, men man får anta at han siktet til badminton-cupen i januar med deltakere fra mange land. Disse hadde sin egen form for karantene.

 

– Hvis det ikke dukker opp noe smitte, eller at eventuell smitte kan kontrolleres, kan dette bli en form for karantene som setter Thailand på verdenskartet i den nye tiden, sa pressetalsmannen.

(© Thailands Tidende. 17. februar 2021) 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)