[ annonse ]
Fortsatt kø på immigrasjonskontoret på Jomtien. Fortsatt kø på immigrasjonskontoret på Jomtien. Foto: Dag A. Ekeberg
23. april 2021

Fortsatt køer på immigrasjonen, rapportering online igjen aktiv

Skrevet av 
[ annonse ]

Immigrasjonsvesenet i Thailand er igjen i nyhetsbildet. I går ba de folk sende inn 90-dagers rapportering via posten. Nå er online-muligheten igjen operativ, men med de samme problemene som tidligere.

 

Gjennom hele pandemien har utlendinger i Thailand stått i kø for å få kontakt med immigrasjonsvesenet i Thailand. Det har ikke vært noen god smittetaktikk, og har vært utsatt for mye kritikk.

 

Regelverket som pålegger utlendinger å melde seg hver 90. dag er foreslått skrotet, men eksisterer fortsatt, med trussel om bøter og utvisning for de som ikke følger regelverket.

 

I går ble det meldt på covid-komiteens daglige pressekonferanse at de nå oppfordret folk til å sende inn sin meddelelse via postverket, for å unngå køer på kontorene.

 

[ annonser ]

Det førte til en del kommentarer på sosiale medier, og i dag kom meldingen om at online-mulighetene, som har vært ute av drift i over to måneder, nå igjen er aktive.

 

LES: Køer på immigrasjonen – online rapportering fungerer fortsatt ikke (9. april 2021)

 

Det dreier seg om en webside samt en app (kalt ImmeService). Disse skulle moderniseres, men det har ikke skjedd.

 

Ifølge regelverket skal rekommanderte brev sendes minst 14 dager før datoen for rapportering, men kommentarer på forumet Thaivisa sier at det blir akseptert så lenge det ankommer kontoret senest 7 dager før datoen for rapportering.

 

For personlig rapportering har man et vindu på 14 dager i forkant og 7 dager i etterkant for å melde fra om hvor man bor.

 

Websiden til immigrasjonsvesenet har behov for oppgradering. Det er ingen mulighet til å logge inn, endre passnummer når man får nytt pass, eller endre annen kontaktinformasjon. Man kan kun ta kontakt etter at man personlig møtte opp for den første rapporteringen. Man får sjansen til å fylle ut et skjema, med mange muligheter for at det slår feil.

 

På websiden må man skrive inn ankomstnummeret med «TM» først, etterfulgt av fem sifre. Feilmeldingen sier ikke noe om dette. På appen skal man gjøre det motsatte, kun fylle inn sifrene.

 

På forumet Thaivisa rapporterer folk om problemer, men det er også folk som rapporterer at de har klart å få gjort sin 90-dagers rapportering online.

 

Samtidig er det fortsatt lange køer, som vi observerte ved immigrasjonskontoret i Pattaya (Jomtien Soi 5) i dag.

(© Thailands Tidende. 23. april 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)