[ annonse ]
Køene strekker seg ut fra kontoret i Jomtien Beach Soi 5. Køene strekker seg ut fra kontoret i Jomtien Beach Soi 5. Foto: Dag A. Ekeberg
9. april 2021

Køer på immigrasjonen – online rapportering fungerer fortsatt ikke

Skrevet av 
[ annonse ]

Mens myndighetene oppfordrer til å holde avstand, er det køer og trange forhold på landets immigrasjonskontoret. Online rapportering har ikke fungert på flere måneder.

 

Immigrasjonsvesenet lovet at ny app og webside skulle være tilgjengelig fra 1. april. Det har ikke skjedd.

 

Det er færre utlendinger enn normalt i Thailand, grunnet covid-viruset, men det skulle man ikke tro når man besøker et immigrasjonskontor. Der er det kaos, i hvert fall i Pattaya, på immigrasjonskontoret i Jomtien Beach Soi 5.

 

Vi spurte en av de to saksbehandlerne som jobber med 90 dagers rapportering der. Hun fortalte oss at det var mange som spurte om dette i disse dager, men at hun ikke hadde noen informasjon om når systemene kan komme på plass.

 

Vi var innom på mandag 5. april, som var en inneklemt dag mellom to helligdager. Da strakk køen seg helt ut i soi 5. I går var det litt roligere forhold, men fortsatt trange forhold. Med forbud om å sitte på annenhvert sette, var mange tvunget til å stå og vente på behandling, som tok ca. en halvtime for 90-dagers rapportering og lengre for andre forhold.

[ annonser ]

 

Websiden har vært nede lenge, i hvert fall siden midten av januar. Appen fungerte litt lenger, men sluttet ifølge meldinger på Thaivisa å fungerer i midten av februar. 

 

En tråd om dette emnet består i skrivende stund av intet mindre enn 227 sider på Thaivisa.

 

Appen heter «ImmeService». Den gir pr i dag fortsatt feilmelding når man åpner den.

 

Online registrering er ikke en gang nevnt på immigrasjonsvesenets webside for utlendinger, men det står at det er mulig å sende rapportering via rekommandert post. Dette skal ifølge regelverket sendes minst 14 dager før datoen for rapportering, men kommentarer på Thaivisa sier at det blir akseptert så lenge det ankommer kontoret senest 7 dager før datoen for rapportering.

 

For personlig rapportering har man et vindu på 14 dager i forkant og 7 dager i etterkant for å melde fra om hvor man bor.

 

Kommentatorer nøler ikke med å nevne at dette vitner om et offentlig vesen som fortsatt eksisterer i forrige århundre, hvor personlig fremmøte og rekommandert post var eneste muligheter til å ta kontakt.

 

Dette er bemerkelsesverdig, siden thailandske myndigheter har fokusert mye på å bli ledende i regionen når det gjelder utnyttelse av online interaktivitet, noe de kaller «Thailand 4.0».

(© Thailands Tidende. 9. april 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)