[ annonse ]
9. mai 2021

Sjeldne muligheter – ledige lokaler i Pattayas travleste gater

Skrevet av 
[ annonse ]

 

Før coronaen var det umulig å åpne forretningsvirksomhet sentralt i Pattaya uten å betale en stor sum for å overta fra eksisterende leietaker. Nå finnes det ledige lokaler – både til leie og til salgs – og muligheter for folk som vil satse. Vi har bildene.

 

Pattaya Second Road (videoen over) nord for krysset med South Road er «midt i byen» og har alltid vært et attraktivt område. Nå talte vi hele sju til leie-skilt på et par hundre meter.

 

Krysset Second Road Soi 15  (bildet under) ligger to hundre meter nord for South Road. Der har i årevis Aree Health Massage ligget. Den hadde vel en tilnærmet perfekt hjørnebeliggenhet, men nå er alt utstyret borte og lokalene til leie.

 

Thailands Tidende

[ annonser ]

En «perfekt» beliggenhet på hjørnet av Second Road og Soi 15, som Aree Health Massage nå har måttet gi slipp på.

 

De som er ute etter å kjøpe har også muligheter nå. Vi så i farten ingen til salgs-skilt på selve Second Road, men i Second Road Soi 11, som går opp til Soi Buakhao, er det flere til salgs-skilt, til og med inkludert et hotell som selges.

 

Thailands Tidende

Dette hotellet (The Hive) i Second Road Soi 11 kan leies eller kjøpes nå.

 

Soi Buakhao har lenge vært blant byens travleste gater, og det er fortsatt liv der. Likevel har en 7-Eleven måtte gi opp (bildet under). De er ikke bare stengt, slik mange er, men har fjernet alt inventar. For norske barkunder ligger dette området omtrent midt mellom Kåres Partybar og Scandibar.

 

Thailands Tidende

Her i Soi Buakhao var det 7-Eleven inntil nylig. Dette er normalt et av de travleste stedene i Pattaya, ved Chalermphrakiat Soi 19. Et marked selger frukt og grønnsaker hele døgnet, men 7-Eleven måtte gi seg. Nå er lokalene til leie.

 

Mange Familymart og 7-Eleven er stengt for tiden. Men noen har altså også gikk opp permanent. Det gjelder gjerne der hvor det ligger to slike kiosker nære hverandre, slik som er tilfelle mange steder i dette landet, også på plassen omtalt over.

 

Til og med på Beach Road er det nå mulig å leie lokaler. Tipp Plaza (bilde under) har ledige lokaler ut mot gata. Halvparten av denne fronten var en 7-Eleven, som nok var byens desidert minste 7-Eleven.

 

Thailands Tidende

Tipp Plaza på Pattaya Beach Road ved Soi 10 er nå i praksis tom. Subway og 7-Eleven var i front, men de forsvant i fjor.

 

Walking Street er et kapittel for seg selv. Sjøsiden av denne gata ligger etter det som rapporteres i media på statlig grunn, ergo bør man være forsiktig med å slå til hvis man ser noen leie- eller salgsskilter der. Dette skiltet står på sjøsiden og tilbyr 10 års leie for en gogobar.

 

Thailands Tidende

Her kan du leie en gogobar for 10 år.

 

Vi fant et til salgs-skilt hvor noen selger et 10x33 meter stort område på sjøsiden av Walking Street for 90 millioner baht. Vi skal ikke påstå at det ikke finnes unntak fra at sjøsiden er statlig land, men skjøtet bør nok i hvert fall sjekkes før kjøp.

 

Thailands Tidende

Ganske langt syd i Walking Street selges 10x33 meter på sjøsiden for 90 millioner baht og 10x55 meter på andre siden for 150 millioner... Eller begge tomter for 200 millioner.

 

Walking Street er nå for øvrig stengt for gjennomfart, da myndighetene driver veiarbeider der, inkludert nedgraving av elektriske kabler. Et skilt bedyrer at arbeidet skal være ferdig 8. januar 2022.

 

I Soi Pattayaland II (Beach Road Soi 13/4) står det nå et leie/salgs-skilt utenfor det tradisjonsrike Hotel Penthouse. Tvers over gata er det en stor hjørnebar til salgs (og til leie).

 

I Soi Postoffice (Beach Road Soi 13/2) fant vi kun ett shophouse til salgs, og i Soi Yamato (Soi 13/1) ingen. Det er flere shophus til leie. 

 

Beach Road Soi 7 og 8, hvor det pleide å være leven døgnet rundt, er nå stille som i graven. I Soi 7 kan du nå leie lokalene til det som var en meksikansk restaurant. Restauranteierne har tydeligvis gitt opp, så man må anta at du kan starte på en ny leieavtale uten å kjøpe ut de gamle leietakerne.

 

På skrå over gata i Soi 7 er lokalene til en tidligere gogobar til leie (bildet under). De lokker med lav leie de første seks månedene:

 

Thailands Tidende

Lokalene til denne gogobaren i Soi 7, noen titalls meter fra Beach Road, er nå til leie.

 

Også på Jomtien er det stille. I Pratamnak Soi 4, hvor New Nordic holder til, er det mange til leie-skilter langs vegen:

 

Thailands Tidende

Rett øst for inngangen til New Nordic er det nå mange forretningslokaler til leie.

 

I krysset Jomtien Second Road og Soi 5 er det et lokale som både er til salgs og til leie. Det ligger flott til på et hjørne like ved immigrasjonskontoret. Her var det en 7-Eleven tidligere. De har nå pakket sammen, og lokalet er tomt:

 

Thailands Tidende

Lokale til salgs og leie i krysset Jomtien Second Road/Soi 5.

 

Bildet under er fra Soi Chaiyapruek lenger syd på Jomtien Beach. Bildet er tatt rett vest for krysset med Second Road. Her er det mange forretningslokaler som står tomme, og de tilbys både til salgs og til leie. Dette kan sees på som en hovedinnfartsåre til Jomtien Beach, etter at motorveien fra Bangkok ble forlenget og fikk avkjøring mot Jomtien Beach. Se ikke bort fra at disse shophusene blir snappet opp, hvis prisen er akseptabel.

 

Thailands Tidende

Soi Chaiyapruek ved krysset med Second Road. Her er det mulig å både kjøpe og leie mange shophus nå.

 

Spesielt etter at den tredje smittebølgen dukket opp i starten av april, virker det å ha dukket opp mange slike skilt i Pattaya. Med mer smitte enn tidligere, kombinert med dårlig framdrift på vaksinefronten, er det mange som rett og slett har gitt opp, eller har gått tom for penger.

 

Likevel er det altså relativt få shophus til salgs, de fleste er til leie. Det forteller litt om hvem som eier sentrale forretningsbygg i Pattaya. De er ikke fordelt på så veldig mange hender, og eierne har tjent seg rike gjennom tiår, og de fleste tåler tydeligvis lengre perioder uten inntekter. 

 

Med myndighetenes satsing på østkysten med «Eastern Economic Corridor» (EEC i Chachoengsao, Chonburi og Rayong) med infrastruktur og tilrettelegging for større bedrifter, ligger Pattaya sentralt plassert for fastboende, både utlendinger og thaier. Ifølge Bangkok Post satser EEC på å trekke til seg søknader om etablering fra næringslivet på hele 300 milliarder baht inneværende år.

 

Hvis i tillegg turismen dukker opp igjen på noenlunde samme nivå som før coronaen, blir Pattaya et attraktivt sted å satse også fremover.

(© Thailands Tidende. 9. mai 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)