[ annonse ]
Feil informasjon om kategorisering av provinser
18. juli 2021

Feil informasjon om kategorisering av provinser

Skrevet av 
[ annonse ]

På den engelskspråklige pressekonferansen fredag ble det opplyst at sju nye provinser skulle klassifiseres som mørkerøde, deriblant Chonburi. Dette er blitt gjengitt i engelskspråklig presse i Thailand, men det medfører ikke riktighet.

 

Oppdatering (18. juli kl. 12.00): Myndighetene har nettopp kunngjort at provinsene Chonburi, Chachoengsao og Ayutthaya blir mørkerøde fra og med kommende tirsdag. Det betyr bl.a. portforbud mellom kl. 21 og 04, samt at restauranter kun kan yte take-away. Red.

 

Pensom Lertsithichai, som leder nyhetsdivisjonen i det thailandske utenriksdepartementet, opplyste fredag at provinsene Chon Buri, Chachoengsao, Rayong, Ratchaburi, Udon Thani, Surin og Ubon Ratchathani skulle bli mørkerøde provinser med maksimum strenge virustiltak.

 

Dette i tillegg til de ti eksisterende – Bangkok, Samut Sakhon, Samut Prakan, Nonthaburi, Pathum Thani, Nakhon Pathom, Pattani, Songkhla, Narathiwat og Yala.

 

Dette er blitt rapportert mange steder på sosiale medier, basert på artikler på engelskspråklige websider som Thaiger i Phuket og FM103 i Pattaya. Informasjonsmyndighetenes egen facebookside hadde også meldingen, men den er slettet nå.

[ annonser ]

 

Det er imidlertid ikke rapportert i thailandsk presse, og årsaken til det er at dette ikke ble nevnt på den originale, thailandske pressekonferansen, som kommer rett før den engelske.

 

Misforståelsen virker å ha sitt opphav i grafikken som brukes på pressekonferansen. De provinser som har mer enn hundre smittetilfeller siste døgn får en mørkerød farge. Men dette endrer seg altså fra dag til dag, og er ikke opphav til noen spesielle tiltak.

 

Misforståelsen vises klarest i Isan, hvor de tre naboprovinsene Surin, Sisaket og Ubon har omtrent helt like smittetall, totalt ca. 1500 tilfeller. Tilfeldigvis hadde Surin og Ubon over hundre smittede 15. juli, mens Sisaket lå under hundre. Men det er likevel ingen logisk grunn til å la Sisaket forbli oransje mens naboprovinsene på begge sider blir mørkerøde.

 

Det ligger i kortene at det blir strengere virustiltak. Dette ble varslet på fredag.

 

Chonburi har for eksempel økende smittetall, med 660 tilfeller siste døgn, hvorav 167 i Pattaya (Banglamung). Dette er ny rekord, men kun med ett smittetilfelle. Lørdag ble det meldt om 659 og fredag 530.

 

Mange tipper at Chonburi blir mørkerød når myndighetene endelig tar en avgjørelse om tiltakene. Dette kan f.eks. skje i morgen mandag, siden det for tiden ikke er pressekonferanser i helgene.

 

Dagens smittetall på landsbasis nådde en ny høyde, med 11.397 tilfeller. Antall døde  ble rapportert til 101, som er lavere enn gårdagens rekord på 141.

(© Thailands Tidende. 18. juli 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)