[ annonse ]
Jomtien Beach venter på vestlige turister. Jomtien Beach venter på vestlige turister. Foto: Dag A. Ekeberg
14. september 2021

TAT vil ha enklere sandbox for Pattaya m.fl.

Skrevet av 
[ annonse ]

Fri ferdsel og kun én PCR-test er nå forslaget fra TAT til covid-komiteen. Du skal kun «sjekke inn» med app på hotellet en gang i døgnet.

 

Erfaringene fra Phuket Sandbox gjør at Tourism Authority of Thailand (TAT) nå vil ha en enklere løsning for andre turiststeder.

 

Det dreier seg om Pattaya, Hua Hin og Cha-am i første omgang, som etter planen skal åpne opp 1. oktober. 

 

TAT-sjefen Yuthasak Supasorn kommer nå med et forslag, som skal opp til behandling i Covid-komiteen enten kommende fredag eller i neste uke.

 

Som vi skrev i går, så er det statsministeren som alltid har siste ordet i denne sammenhengen, så man må vente og se, ikke minst når det gjelder smittetallene.

[ annonser ]

 

Tallene peker fortsatt nedover, i dag ble det rapportert om 11.786 nye tilfeller, som gjør at grafen fortsatt peker riktig vei.

 

LES: Kommentar: Hva betyr «åpning av turismen» i oktober? (13. september 2021)

 

Forslaget går ut på å droppe det som kalles «sealed routes», som betyr at turister de første 14 dagene kun kan delta på spesielle turer arrangert av selskaper som samarbeider med myndighetene.

 

Det har vært dårlige tilbakemeldinger på dette fra Phuket Sandbox, fra folk som ønsker å reise rundt på turiststeder på egen hånd.

 

Ifølge forslaget skal man fortsatt måtte bo på hoteller som deltar i programmet kalt SHA, men man skal kun «sjekke inn» en gang i døgnet, og ut over det kan man ferdes fritt.

 

Regimet med covid-tester foreslås også forenklet. Mens kravet nå er tre PCR-tester i løpet av de 14 dagene, er forslaget nå at de to siste kan være antigentester (ATK) som man får svaret på i løpet av noen minutter. Kun den første testen er PCR, og etter en negativ test er man fri til å ferdes hvor man vil.

 

Turister må fortsatt være tilgjengelig via Mor Chana-appen som skal lastes ned til mobiltelefonen.

 

Ifølge Bangkok Post har turiststedene i Chonburi (Pattaya og Sattahip) 21 kvalifiserte SHA-hoteller man kan velge mellom. 

(© Thailands Tidende. 14. september 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)