[ annonse ]
Masse folk på Siam Market i Pattaya. Innfelt: Dyre planter av typen caladium. Masse folk på Siam Market i Pattaya. Innfelt: Dyre planter av typen caladium. Foto: Prakaiphet Thungchan
9. oktober 2021

Planter er den nye hobbyen – «elefantører» går for store summer

Skrevet av 
[ annonse ]

Ville du kjøpt denne planten for 12.900 baht? I fjor kostet den ikke mange slanter, men Thailands middelklasse har fått en ny interesse. Blomstermarkeder flommer over av mennesker.

 

Etter at helgemarkedet Siam Market i Pattaya fikk åpne igjen i forrige måned har det vært fullt av folk. Parkeringsplassen har vært overfylt, noe man ikke har vært vant til å se.

 

Til dette markedet kommer forhandlere av planter og blomster fra fjern og nær for å selge sine varer. Veldig mange av dem satser nå på en bestemt type planter, og har droppet mye av det andre de pleide å selge.

 

Fra Siam Market og «elefantører» til salgs. (Foto: Prakaiphet Thungchan)

 

[ annonser ]

Vi snakker om caladium, som på norsk har flere navn – som elefantøre, jesushjerte og englevinger. På thai kalles den Bon Si (บอนสี). Den stammer opprinnelig fra Syd- og Mellom-Amerika, men er blitt importert til Thailand og virker å trives godt her. Caladium tilhører Araceae-familien.

 

Bladene kommer i de fleste farger, og det er gjerne sjeldne fargekombinasjoner eller mønstre som fanger de store prisene. Det er egne facebooksider og -grupper hvor disse planene tilbys og kjøpes. 

 

Mange thaier er interessert i planteliv, og noen sider har flere hundre tusen Likes. Grupper har titusener av medlemmer.

 

Den dyreste planten vi så på Siam Market kostet 12.900 baht. Mange kostet godt over tusen baht, f.eks. 6500 og 8500 baht. På nettet har det vært tilfeller hvor slike planter har vært solgt for hundretusener av baht. 

 

Vi snakket med noen av forhandlerne på Siam Market i Pattaya. De kunne fortelle at det var stor interesse. Mange tok kun bilder, mens andre handlet. De la ikke skjul på at avansen var god.

 

En forhandler sa at hun ikke turde satse for mye på dette. Hun var redd at det var en døgnflue som ville gå over raskt. Det er under pandemien man har sett økt interesse, ikke minst de siste månedene. Spørsmålet er hvor lenge interessen varer.

 

Men de som var tidlig ute og satset har tjent store penger på disse fargerike elefantørene.

 

Siam Market ligger like ved Mini Siam langs Sukhumvit Road i Nord-Pattaya. Her har det vært solgt planter i mange år – fredag, lørdag og søndag. Nå er det fullt av folk hver helg. Skal du få deg en grei parkeringsplass er det en fordel å være tidlig ute på dagen, i hvert fall før kl. 10.00.

 

 Kart over Siam Market (Google Map)

 

På dette markedet selges det også alt du trenger av tilbehør og redskaper til hagebruk. Hagemøbler finner du også. Og det har etter hvert blitt et godt mattilbud der også, for de som tar det som en utflukt.

(© Thailands Tidende. 9. oktober 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)