[ annonse ]
Fra dagens pressekonferanse med Dr. Taweesin Visanuyothin. Fra dagens pressekonferanse med Dr. Taweesin Visanuyothin. Faksimile: CCSA/Facebook
26. november 2021

Slutt på første natt på hotell fra 16. desember (siste: endringen er utsatt)

Skrevet av 
[ annonse ]

Det ble i dag vedtatt å kreve hurtigtest istedenfor PCR-test ved ankomst Thailand. Det betyr at folk fra 64 lavrisikoland slipper hotellovernatting. Når det gjelder utelivet, så håper de å kunne åpne før 16. januar, men ingen ting er avgjort.

 

Oppdatering (1. desember 08.00): Statsministeren har i et regjeringsmøte bestemt at overgangen til hurtigtest skal utsettes på ubestemt tid grunnet den nye Omicron-varianten av coronaviruset. Red.

 

Oppdatering (27. november 04.30): Det er nå bekreftet at opplegget med hurtigtest vil gjelde fra 16. desember, ikke 1. desember, som opprinnelig ble opplyst. Det er også opplyst at hurtigtesten skal skje via klinikker, og at man da slipper å bestille via SHA+-hoteller.

 

Den store covid-komiteen under ledelse av statsministeren vedtok i dagens møte en endring i prosedyrene for å få innreise til Thailand. Det vil fra 16. desember bli krevet en ATK-test ved ankomst Thailand, ikke en RT-PCR-test slik situasjonen er i dag.

 

Dette betyr at man får svaret mye raskere, og ikke trenger å tilbringe første natta på hotell, slik mange har måttet gjøre hittil, med mindre de har ankommet Thailand tidlig på dagen og fått resultatet fra PCR-testen i løpet av ettermiddag eller kveld.

[ annonser ]

 

(oppdatert) Fra 16. desember skal man ifølge myndighetene i dag ikke booke SHA+-hotell, men bli testet med hurtigtest på en klinikk. Vi kommer tilbake med detaljer om dette når det blir klart. Det har vært forvirring om dette i dag, grunnet at den engelsktalende pressetalsmannen sa at det vil bli SHA+-booking som tidligere også etter 16. desember. 

 

En annen endring er at sandbox-opplegget vil vare i fem dager, ikke sju dager. Dette opplegget er for folk fra land som ikke er blant de 64 «lavrisikolandene». Alle nordiske land er klassifisert som lavrisiko, og har da ingen grunn til å velge sandbox. De som ikke er fullvaksinerte må fortsatt i karantene i ti dager.

 

Når det gjelder utelivet, så er det fortsatt uklart om det kan åpne tidligere enn 16., januar. Det ble i dag sagt at Covid-møtet instruerte de aktuelle myndigheter til å samarbeide med utelivsbransjen for å sikre at de kunne åpne trygt. Det ble antydet at det i beste fall kunne skje i løpet av desember, eventuelt rett etter nyttår.

 

Men myndighetene er fortsatt veldig bekymret for utelivet. Det er tre forhold som gjør at smitterisikoen er stor, ble det opplyst på dagens pressekonferanse:

 

1. Små rom og dårlig lufting. 2. Drikking gjør at man må fjerne munnbind. 3. Folk har en tendens til å oppholde seg sammen lengre på utesteder enn andre steder.

 

Regelverket myndighetene planlagger for utelivet inkluderer at alle ansatte skal være fullvaksinert og i tillegg ta en hurtigtest hver tredje dag. Gjester må også være fullvaksinert og ha tatt en hurtigtest. Dette ble vist på en plansje på pressekonferansen i dag, så gjenstår det å se om dette blir det endelige regelverket når utenlivet åpner. 

 

Ut over dette ble det vedtatt å forlenge unntakstilstanden i ytterligere to måneder frem til 31. januar. Landet har hatt unntakstilstand grunnet covid-situasjonen siden 26. mars 2020.

(© Thailands Tidende. 26. november 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)