[ annonse ]
Sjømannsprest Annstein Lothe ser frem til en travel juletid i Pattaya. Sjømannsprest Annstein Lothe ser frem til en travel juletid i Pattaya. Foto: Dag A. Ekeberg
6. desember 2021

Klart for julefeiring og stor aktivitet igjen neste år

Skrevet av 
[ annonse ]

Besøkstallet har begynt å ta seg opp igjen på Sjømannskirken i Pattaya etter en lang pandemi. Snart skal julen synges inn, og neste år har de mange planer, både for Pattaya og andre steder.

 

– Ja, vi ser tydelige teikn på at fleire norske kjem til Thailand for tida. 1. november og bortfall av lang karantenetid har nok hatt effekt, sier sjømannsprest Annstein Lothe.

 

– Fleire tar kontakt med oss med planer om vielser i Thailand, og vi har avtalt to vielser i Pattaya før jul.  Dette tolker vi som eit positivt teikn.

 

Lothe forteller at det har vært rundt hundre besøkende på lørdagsgrøten de to siste lørdagene, på det stilleste i pandemien (med unntak av de perioder kirken var stengt) var det 40–50 stykker.

 

Men fortsatt er det noe igjen til normale tilstander. Lothe har opplevd hele 340 besøkende på en lørdag midt i høysesongen.

[ annonser ]

 

15. desember er en dag kirken anbefaler deg å sette av på kalenderen. Da synges julen inn av barn fra barnehjemmet Baan Jing Jai. Det skjer kl. 19.00, med allsang med kjente julesanger. Prisen er 300 baht og overskuddet går til barnehjemmet. Kirken byr på varm mat.

 

Thailands Tidende

Slik ser det ut når julen synges inn. Her fra fjorårets arrangement. I år skjer dette 15. desember. (Foto: Hans Konrad Nyvoll).

 

Videre har de naturlig nok planer for julekvelden. KL. 16.30 er det julegudstjeneste. KL. 18.30 er det tradisjonell norsk julemiddag. De lover musikkinnslag, «nøtt i grøten» og juletregang. Barnehjemsbarna kommer også den kvelden. Det loves julegaver til alle påmeldt barn. 

 

Prisen for dette er 1300 baht for voksne, 650 baht for barn 5–12 år og gratis for de under 5 år.

 

Lothe sier at de har lagt ut 180 billetter til salgs for denne julemiddagen. Han opplyser at hvis covid-situasjonen skulle forverre seg betydelig, så må antall deltakere reduseres, og da er det de som har påmeldt seg først som får slippe til.

 

Sjømannspresten forteller at det er lagt planer for første halvår av 2022:

– Når vi planlegg for lang tid framover må vi ta forbehold om at situasjonen kan endre seg, men vi velger å vere optimister, og så får vi evt. justere etter kvart.

 

Kirken ønsker å ta opp igjen aktiviteter i Pattaya som har ligget på is lenge. Det er snakk om ting som badeturer, guidede turer, sykkelturer, ut å spise middag sammen, barrunder osv.

 

De ser også lenger enn kun Pattaya:

– Vidare ønsker vi å gjenoppta vår oppsøkande teneste. Rundtur i Isan, besøk i Hua Hin, Cha-am og Bangkok m.a.

 

Tidligere i høst har de allerede arrangert en tur til Ikea i Bangkok.

 

Når det gjelder Isan, så har kirken pleid å ha et par turer i året til ulike steder i den landsdelen, hvor det finnes mange fastboende nordmenn.

 

Den første turen er planlagt rundt mars 2022. De avtaler å treffe nordmenn på restauranter og kafeer og har med seg norske varer og bøker fra kirkens bibliotek. 

 

Sjømannskirken har også kontakt med den norske foreningen i Hua Hin. De har tidligere besøkt Cha-am i forbindelse med norsk dansegalla på høsten. 

 

Staben på sjømannskirken er nå fulltallige, forteller presten:

– Våre to nye diakonale medarbeiderar er på plass. Ekteparet Live og Christer Lilienberg erstatter Liv og Per Christian, som er reist til henholdsvis København og Rotterdam.

(© Thailands Tidende. 6. desember 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)