[ annonse ]
Pressetalsmann Taweesin Visanuyothin med flere nyheter i dag. Pressetalsmann Taweesin Visanuyothin med flere nyheter i dag. Faksimile: CCSA/Facebook
20. januar 2022

Test&Go igjen fra 1. februar – denne gang med to tester

Skrevet av 
[ annonse ]

Du skal fra og med 1. februar ha en booking for både første og femte natt i Thailand for å kvalifisere for Test&Go. Fra 24. januar forlenges skjenketiden fra kl. 21 til kl. 23.

 

Møtet i Den store covidkomiteen under ledelse av statsministeren vedtok i dag at Test&Go – som ble stoppet 22. desember – kan gjenopptas fra og med 1. februar. Foreløpig er det ikke mulig å søke om dette, når man sjekker websiden til Thailand Pass.

 

Dette vedtaket skal publiseres i Royal Gazette for å være offisielt, men med en slik uttalelse fra møtet i dag, via pressetalsmann Taweesin Visanuyothin, peker alle ting på at situasjonen blir slik. Og denne gangen skal det gjelde for alle land uten unntak.

 

Dr. Taweesin la dog til at hvis smitteutviklingen blir negativ fremover, kan man nok en gang oppleve at adgangen til Test&Go avsluttes.

 

Den store forskjellen med Test&Go fra 1. februar, er at man skal booke hotellrom både første og femte natta i Thailand. Dette for at man skal ta PCR-tester og vente på resultatet.

[ annonser ]

 

Erfaringen fra første runde med Test&Go var at de fleste overnattet på hotellet, men de som ankom Thailand på formiddagen kunne få testresultatet på ettermiddagen og være fri til å dra videre uten å overnatte.

 

Med den nye ordningen med test femte dagen, får man anta at de fleste hoteller ordner det slik at man kan teste på formiddag og få resultatet samme dag, for de som har andre planer, og ikke vil overnatte.

 

Det kan være forskjellig hotell første og femte natt, men de må begge være sertifisert godkjent for å motta karantenegjester (SHA+).

 

Det blir opprettet et kommandosenter, hvor daglig leder på hotell kan henvende seg hvis Test&Go-folk ikke dukker opp til den avtalte testen.

 

Myndighetenes ønske er å ha kontakt med alle tilreisende via app, men det har hittil ikke fungert så godt, selv om folk blir bedt om å benytte appen MorChana.

 

Ut over dette er det de samme reglene som under tidligere Test&Go som gjelder. Man må altså ha RT-PCR-test maks 72 timer før avreise, og ha en forsikring som dekker covid med minst 50.000 amerikanske dollar. Regelverket gjelder for fullvaksinerte personer. 

 

For øvrig blir Sandbox-opplegget utvidet til å gjelder turiststeder i Chonburi, inkludert Pattaya, samt Koh Chang i Trat-provinsen. Dette er mindre viktig, siden mange nok fremover vil velge Test&Go, men kan få betydning hvis man nok en gang opplever at Test&Go blir kansellert grunnet økt smitte.

 

Ellers fikk vi i dag vite at landet igjen får nye virussoner fra 24. april. Det blir lov å servere alkohol til kl. 23.00, i motsetning til kl. 21.00 som i dag. Dette gjelder steder som er utpekt som turiststeder og er såkalte «blå provinser», som er åtte i tallet.

 

Thailands Tidende

Ny inndeling av landet i soner fra og med 24. januar.

 

25 provinser blir gule, det vil si at de også kan servere alkohol. De «oransje» provinsene kan ikke dette. Kart og flere detaljer finnes hos CCSA.

 

Ifølge Thai PBS skal unntakstilstanden forlenges til ut mars måned.

 

Et annet vedtak, var at det obligatoriske "Work from Home" for offentlig ansatte opphører 1. februar. Det kan føre til at flere offentlige tjenester igjen blir tilgjengelig.

 

(© Thailands Tidende. 20. januar 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)