[ annonse ]
Kjetil Thaule kommer fra Stavanger og har yrkesbakgrunnen fra offshore. Kjetil Thaule kommer fra Stavanger og har yrkesbakgrunnen fra offshore. Foto: Dag A. Ekeberg
20. januar 2023

Kjetil Thaule ny leder i foreningen Khon Norway

Skrevet av 
[ annonse ]

Kjetil Thaule (52) har vært medlem i Khon Norway i kun ett år, men han tilbød seg likefullt å bli leder i foreningen. Han la frem noen planer for foreningen på årsmøtet i dag.

 

Oppdatering (21. februar 2023): Kjetil Thaule har i dag sagt fra seg ledervervet i et innlegg på den private facebookgruppen "Khon Norway`s Vennegruppe". Han skriver blant annet at han føler seg motarbeidet av enkelte personer, samt at han ikke er blitt tatt på alvor. 

 

En ting han ønsker å gjøre som leder, er å arrangere flere medlemsmøter. Han sikter da ikke til de faste tirsdagstreffene på restauranten A Taste of Norway, men til medlemsmøter – temamøter – med agenda. Han vil også ha flere styremøter.

 

Thaule er opptatt av at de store mengder informasjon som foreningen Khon Norway sitter inne med skal deles med alle medlemmene.

 

– Dette er teamarbeid. Jeg ser på foreningen som et fotballag, hvor alle stiller opp og hjelper hverandre, sa han.

[ annonser ]

 

At den nye lederen henter eksempel fra fotball er ikke helt tilfeldig. Han har vært spiller og senere trener for flere lag i Stavanger-området i en årrekke. Han hadde også en karriere innen svømming, forteller han

 

Thaule tilbrakte yrkeskarrieren sin innen offshore-industrien, blant annet med HMS (Helse, Miljø og Sikkerhet), men er nå uføretrygdet.

 

– Jeg har mye å lære når jeg går inn som leder i Khon Norway, sier Thaule, som kom til Thailand første gang i 2018.

 

På dagens årsmøte på Jomtien Palm Beach Hotel ble Thaule valgt ved akklamasjon. Det ble også resten av styret, som det kommende året vil bestå av Steinar Nodland, Evert Bunes, Dag Roth og Jan Beverfjord

 

Thailands Tidende

Det avtroppende styret (fv.) Dag Roth, Sven Espeland (stedfortreder for Evert Bunes), Hans Trommestad, Edvin Jonassen og Steinar Nodland. (Foto: Dag A. Ekeberg).

 

Avtroppende leder Edvin Jonassen hadde vervet i fem år. Han fikk rosende ord som en kunnskapsrik og diplomatisk leder. Hans Trommestad går også ut av styret. Begge fikk vin i gave som takk for hjelpen. Trommestad var en av foreningens første ledere fra 2010.

 

LES: Går av som Khon Norway-leder etter fem år (19. januar 2023)

 

Foreningen, som i skrivende stund har 209 medlemmer, har 470 000 Baht i midler på konto, kunne Steinar Nodland rapportere, og styret oppfordret medlemmene til å komme med forslag til gode ting overskuddet kan brukes til.

 

Flere av veteranene uttrykte skuffelse over fremmøtet. Vi talte 21 personer.

 

Thailands Tidende

Inkludert styret talte vi 21 personer på årsmøtet til Khon Norway. (Foto: Dag A. Ekeberg).

 

LES: Khon Norway gir opp å rettsforfølge fjerningen av etterlattepensjon (27. mars 2021)

LES: Khon Norway: – Folk melder seg ut av folketrygden (14. april 2019)

LES: Khon Norway frykter straffeskatt for nordmenn (1. april 2018)

LES: Khon Norway: – Etterlatte utenfor Norge er glemt (1. juni 2017)

LES: Khon Norway ber medlemmene vurdere Frp (1. august 2013)

LES: «Khon Norway» konstituert (21. mars 2009)

 

En av deltakerne holdt et foredrag. Det var lege Eigil Sørensen, med erfaring fra blant annet Verdens Helseorganisasjon. Han har jobbet med epidemier, og fortalte litt om covid-19 og ga noen råd.

 

Han sa at munnbind i hovedsak var til nytte når man selv er syk – for å forhindre å smitte andre – men han anbefalte likevel munnbind for å beskytte seg mot smitte i trange lokaler innendørs.

 

Sørensen sa at Covid-19 var kommet for å bli, i en eller annen form. Han ser for seg at vaksinering kan bli en del av en årlig kombinert covid- og influensavaksine. Han sa at vaksiner gir god beskyttelse mot alvorlig sykdomsforhold i ca. seks måneder, men det er en gradvis reduksjon i effekten hele tiden. 

 

Vi pratet litt mer med den nye lederen Kjetil Thaule, og fant ut av han liker å hjelpe folk.

 

Stavangermannen forteller om en episode under covid-pandemien, hvor han hjalp en for ham ukjent nordmann med Certificate of Entry til Thailand:

 

– Jeg hadde skrevet noe på en facebookgruppe, og fikk deretter en henvendelse fra nordmann i Haugesund. Han lurte om jeg kunne komme til ham og hjelpe ham med CoE. Han skulle betale for det. Jeg hadde ikke muligheten til det, men da kom likegodt karen til meg i Stavanger isteden, og ble hos meg i to dager inntil CoE var godkjent, sier 52-åringen med et smil.

 

Den nye lederen er gift med Ganjana Thaule, som driver eiendomsvirksomhet i Pattaya. Planen for ekteparet er imidlertid at Ganjana skal få oppholdstillatelse i Norge, og den prosessen skal snart startes.

 

(© Thailands Tidende. 20. januar 2023)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)