Det finnes 401 registrerte thaimassører i Norge, men det reelle tallet er høyere. Det finnes 401 registrerte thaimassører i Norge, men det reelle tallet er høyere. Foto: Marcin-Bober, Wikimedia Commons
10. juni 2017

Thaimassasje: Eksplosiv økning (interaktivt kart)

Skrevet av 

Antall massasjeklinikker i Norge har økt med 300 prosent siden 2009. Da rapporterte Thailands Tidende at det var 40 registrerte klinikker i foretaksregisteret. Nå er det 121. Men i virkeligheten er det flere. Vårt kart (under) inneholder nå 182 klinikker.

 

Det er stor tetthet av thaimassasje på Østlandet samt i større byer som Bergen, Trondheim og Stavanger. Men i noen fylker må man reise langt for en massasje. Finnmark, Oppland, Nord-Trøndelag og Sogn og Fjordane har kun to hver, i følge vår oversikt.

Vi har benyttet oss av tre kilder for å finne disse klinikkene – Google, Facebook og medlemsregisteret til Forening for thaimassører i Norge. Vi har gått gjennom landet fylkesvis og sjekket alle de større tettstedene. Det er helt sikkert klinikker vi ikke har funnet, men dette dreier seg nok i hovedsak om klinikker som ikke har noe stort ønske om å bli funnet. Dette kan dreie seg om klinikker som har nok kunder og ikke vil markedsføre seg av den grunn, eller klinikker som tilbyr seksuelle tjenester og av den grunn vil operere mer i det skjulte.

 

Mange søker etter thaimassasje 

I 2009 fant vi totalt 72 massasjeklinikker i vår undersøkelse ut fra foretaksregisteret og diverse kataloger. Artikkelen fra den gang er lest nærmere 12.000 ganger, så dette er tydeligvis noe mange søker etter på nettet. Denne gangen har vi altså bruke Google og Facebook, og forsøkt å forsikre oss om at klinikkene vi har registrert er i drift. Så derfor er det naturlig å tenke at tallet fra 2009 var litt i høyeste laget mens tallet vårt i dag (182) er for lite, ergo er det nok minst en tredobling i antall klinikker totalt også, ikke bare de som er registrert i foretaksregisteret.

 

LES: Thaimassasje øker sterkt i Norge (2009)

LES OGSÅ: Massører føler seg mistenkeliggjort

[ annonse ]

 

401 massører registrert

Når det gjelder antall massører i Norge, så har Forening for thaimassører i Norge 278 medlemmer, mens Norsk massasjeforening har 197 thaimassører – omtrent halvparten av medlemsmassen. Hos Norsk Massasjeforbund har vi bare funnet en eneste thai. Totalt snakker vi da om 476 thaimassører som er medlemmer i foreninger.

I registeret for utøvere av alternativ behandling i Brønnøysund er det 401 thaimassører registrert.

I tillegg til disse tallene kommer de som ikke er registrert. Det kan dreie seg om folk som jobber som vikarer uten å være registrert noe sted, eller de som tilbyr seksuelle tjenester og ikke vil stå frem som thaimassør. Medlemsregistrene til de to foreningene ligger nemlig åpent tilgjengelig på internett. 

 

LES: Thaier i Norge: Ønsker seriøsitet i massasjebransjen

 

 Thailands Tidendes kart over thaimassasjeklinikker inneholder i skrivende stund 182 klinikker.

 

Facebook ikke nok

Det er ikke lett å finne frem til thaimassasje i Norge. Thaier er ifølge undersøkelser verdens ivrigste facebookbrukere, så et stort flertall av massasjeklinikkene har egne sider der. Men det er ikke på Facebook man søker etter massasje, det er på Google, og det er faktisk veldig mange av disse massasjeklinikkene som ikke har tatt seg bryet med å registrere sin beliggenhet via Google Maps.

En av disse er en massasjeklinikk som åpnet på Hamar i 2015. På Google var det kun to (2) thaimassasjer å finne i hele Hedmark fylke, men vi lokaliserte klinikken på Hamar via et ekstensivt søk på Facebook (da vi hadde glemt av klinikken allerede var omtalt i Thailands Tidende...)

 

LES: Ny thaimassasje på Hamar

 

Dårlig til å stave

Et annet problem er at klinikkene er registrert under mange ulike navn. Vi har sett mange eksempler på at det er tre ulike stavemåter på henholdsvis Facebook, Google og registeret til Forening for thaimassører i Norge. Sistnevntes oversikt over medlemsbedrifter publiserte vi for øvrig i juni i fjor (nederst i artikkelen). En del av disse bedriftene er i dag ikke aktive.

Flertallet av klinikkene i vår liste fra 2009 er også enten avviklet, har flyttet eller har skiftet navn. Det er en stor utskiftning i bransjen.

 

LES: Sexsalg i Oslo: – Jentene tjener godt, ingen klager

 

Enklere i Thailand

I Thailand er det ekstra enkelt å starte en massasjebedrift, så mange nyankomne thaier tror kanskje at det er enkelt også i Norge. Men det er det ikke. Arbeidsmiljøloven gir store problemer for folk i bransjen, slik Thailands Tidende har dokumentert mange ganger. Alt papirarbeidet før man kan få sette i gang er også et problem. Hvis klinikk og massører er medlem av en forening for massører kan de få hjelp til å bli registrert i Alternativregisteret i Brønnøysund og dermed få momsfritak. Det er nok hovedgrunnen til at mange er medlem i foreninger. Det koster fra tusen til 1450 kroner i året. 

I Thailand er det bare å finne et lokale og kjøpe noen brukte massasjestoler, så er man i gang. Mange massasjeklinikker i Thailand betaler ikke fast lønn. De ansatte får en prosentandel av hver kunde de masserer. Dermed er risikoen for innehaver ekstra liten, og det er nok årsaken til at alle turiststeder i Thailand har en gigantisk overflod av massasjesteder.

 

LES: Gigantisk massasjemulkt i Oslo 

LES: Vant lang kamp mot vegvesenet

 

Si fra om klinikker som mangler!

De som kjenner til eller driver klinikker som ikke er på vår liste oppfordres til å ta kontakt så vi får registrert disse. Dette interaktive kartet vil bli liggende permanent på våre websider fremover. Sett et bokmerke hvis du vil ha deg en thaimassasje i Norge i fremtiden. Red

(© Thailands Tidende. 10. juni 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge