[ annonse ]
Slik liker syklistene i Hua Hin å oppleve landet. Slik liker syklistene i Hua Hin å oppleve landet. Foto: Nordmenn i Hua Hin
2. januar 2020

Sykler 700 km fra Hua Hin til Krabi

Skrevet av 
[ annonse ]

11. januar starter en gjeng nordmenn på en 7-dagers tur sydover i Thailand. De mener det er den beste måten å oppleve landet og menneskene på – langs landeveien.

 

– Dette handler for meg mest om å realisere en drøm, en drøm om å se og oppleve nærheten til naturen og folket i Thailand, sier Charles Austnes, som er primus motor for sykkelgjengen.

 

Charles Austnes

Primus motor Charles Austnes. (Foto: Privat).

 

De har ligget i trening i halvannet år, og møtes kl. 8 på morgenen tre dager i uka. Den lange turen er blitt planlagt i to måneder nå. De som vil vite mer kan sjekke bloggen de har fra sykkelaktivitetene. 

 

[ annonser ]

Det hele skjer i regi av foreningen Nordmenn i Hua Hin, som har eksistert i snart ni år. 

 

LES: «Nordmenn i Hua Hin» fyller fem år

LES: Norsk forening i Hua Hin lærer bort buddhisme

 

– Det er ingen bedre måte å utforske dette spennende landet på, sier Austnes.

 

– Thailand bør oppleves så nært og personlig som mulig. På en sykkel kan du oppleve alt fra første hånd, ikke gjennom vinduet til en buss eller tog. Du får oppleve den deilige maten, åkrene, skogene og de hellige områdene. Vi kommer nært menneskene, vi opplever deres hverdag, hvor fornøyd de er med lite, og hvor stolte de er over å vise oss litt av sin hverdag.

 

Sykkelgjengen på veg til nasjonalparken Sam Roy Yot syd for Hua Hin. (Foto: Nordmenn i Hua Hin)

 

Austnes sier at de er en «gjeng halvgamle pensjonister», i alder fra 57 til 76 år. Det er også en danske og en hollender påmeldt på turen. Totalt blir de ca. ti delakere. De kan ta imot flere deltakere, men innen rimelighetens grenser, for det er mye logistikk som skal til for en slik tur. 

 

– Siden jeg kjøpte bolig i Hua Hin i 2007 har min interesse for å fylle min hverdag med diverse hobbyer vært viktig. Jeg kjøpte sykkel, både fordi det er et praktisk fremkomstmiddel, men også fordi trafikkbildet blir mer oversiktlig på grunn av lavere hastighet.

 

Austnes fortsetter:

– Jeg bor ikke fast i Hua Hin, men tilbringer tiden fra oktober til april her. Jeg har jo syklet hele livet, men det var først etter fylte 50 år jeg innså at sykkelaktivitet var men enn en måte å komme seg fram på.

 

Den raskeste vegen til Krabi er drøyt 580 km, men denne gjengen skal legge bak seg ca. 700 km fordelt på ca. 100 kilometers etapper.

 

Turen gjennomføres i dagene 11 januar til 18 januar. De vil ha to følgebiler.

 

Nordmenn i Hua Hin følger dermed i fotsporene til Sjømannskirken i Pattaya, som de siste ti årene har arrangert årlige sjudagers sykkelturer i ulike landsdeler, med rundt 30 deltakere hvert år.

 

LES: Skal sykle langs Kambodsja-grensa

(© Thailands Tidende. 2. januar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)