[ annonse ]
Norwegian gjenopptar Bangkok-ruten til høsten Foto: Terje Engø
5. mars 2020

Norwegian gjenopptar Bangkok-ruten til høsten

Skrevet av 
[ annonse ]

Direkteruten mellom Oslo og Bangkok dukker opp igjen 27. oktober, etter en pause i sommerhalvåret. Direkterutene fra Stockholm og København har ikke kommet med på vinterprogrammet.

 

Det har vært usikkerhet om hvorvidt Norwegian skulle fly direkte mellom Oslo og Bangkok igjen, etter at de avslutter årets vintersesong 26. mars. Men nå har det dukket opp nye flyvninger fra og med 27. oktober på hjemmesiden til selskapet, til glede for mange trofaste kunder.

 

Da blir det fortsatt to direkteruter til Bangkok, Thai Airways og Norwegian, og thailandsfarere kan fortsette sine diskusjoner på Facebook om hvilket alternativ som er best.

 

Fra starten i oktober og en stund fremover ligger prisene på 172 euro til Bangkok og 159 euro for returen. Det blir totalt 332 euro, eller ca. 3425 norske kroner.

 

Når det nærmer seg jul øker prisene.

[ annonser ]

 

I starten er det snakk om to avganger pr uke, tirsdager og lørdager. Fra 26. november blir det også avganger på torsdager. Returflyvninger går onsdag, fredag og søndag. 

 

Vi sjekket flyvninger tur/retur Oslo-Bangkok hos Expedia. Der ligger ikke Norwegian-flyvningene. Med avreise 27. oktober og retur 13. november snakker man om 7413 kroner direkte med Thai Airways og 4905 kroner med Qatar med mellomlanding i Doha.

 

Da vi var i kontakt med Norwegian i november i fjor, fikk vi følgende forklaring fra kommunikasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson på hvorfor direkteruten fra Oslo er mer populær enn de fra nabolandene:

 

– Det finns ett större intresse för interkontinentala ruter i Norge än i Sverige och Danmark. Dessutom finns det större intresse bland både politiker och flygplatsoperatören (Avinor) i Norge - än i Sverige och Danmark med bra flygförbindelser.

 

 Hun la til:

 

– Norge är dessutom Norwegians hemmamarknad.

 

Vi har tatt kontakt igjen i dag for å høre mer om planene for direkteruten, men har i skrivende stund ikke fått noe svar.

 

LES: Flere grunner til at Oslo–Bangkok kan fortsette igjen til vinteren

 

Det er turbulente tider i flybransjen, og flere som har kommentert nyheten om gjenopptakelsen av Bangkok-ruten, har også nevnt at man bør forsøke å beskytte seg mot en eventuell Norwegian-konkurs.

 

Det er i Norge kun én måte å kunne være beskyttet mot konkurs på, og det er hvis man kjøper flybilletter med kort.

 

Ifølge Forbrukertilsynet:

Du kan ha et krav mot banken din hvis du har betalt med kort. Har du betalt reisen med kredittkort er kredittyter pliktig til å gjøre opp på vegne av flyselskapet etter finansavtalelovens § 54 b. Også visse debetkorttyper, som for eksempel VISA, gir rett til refusjon ved konkurs.

 

Det er imidlertid ingen automatikk i dette, så man må regne med å kjempe litt for å få igjen pengene, og først sende krav til konkursboet.

 

Og strander du i utlandet når flyselskapet går konkurs, må du pent finansiere hjemreisen selv. 

 

Reiseforsikringer dekker normalt ikke konkurs i flyselskapet.

 

Dansker har en bedre ordning. Der finnes det et reisegarantifond som dekker hjemreise og andre utgifter ved konkurs hos flyselskapet. Det trekkes to kroner av hver billett for å finansiere fondet.

(© Thailands Tidende. 5. mars 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)