[ annonse ]
Utsikt fra kapellet ut mot hagen. Sjømannsprest Seierstad sees stående til venstre i rødt og hvitt. Utsikt fra kapellet ut mot hagen. Sjømannsprest Seierstad sees stående til venstre i rødt og hvitt. Foto: Dag A. Ekeberg
15. juni 2019

Ny kirke åpnet – sliter med å finne ny prest

Skrevet av 
[ annonse ]

I dag åpnet den nye sjømannskirken i Pattaya. Det har vært en lang prosess å få til dette bygget. Sjømannsprest Seierstad går av med pensjon 1. oktober, og foreløpig er det ingen søkere til stillingen.

 

81 besøkende kom for å sjekke forholdene i dag. Men mange faste kirkegjengere har allerede hatt omvisning i det tre etasjer store bygget – som er en gedigen forandring fra den gamle kirken, som var et ordinært bolighus.

 

Bygget er ikke hundre prosent ferdig, selv om det har vært jobbet på spreng de siste ukene. I morgen skal det være konfirmasjonsgudstjeneste. Deretter blir kapellet stengt frem til neste gudstjeneste, som er søndag 14. juli. Det gjenstår også litt på andre deler av bygget, som kjøkkenet. Offisiell innvielse av kirken blir 5. september.

 

ÅPNING: Slik var stemningen på den nye kirken i dag. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

[ annonser ]

Tross at kjøkkenet ikke var ferdig ble det likevel servert vafler og drikkevarer. Vafler er merkevaren, og gjestene klarer seg ikke uten det. Stemningen var god, og man hørte mange positive ord om den nye kirken. I den nye kirken vil de ansatte endelig få nok rom og kontorplass. Det blir et nytt kjøkken, og det blir toalettfasiliteter etc. for gjestene. Et svømmebasseng finnes også der. De fleste sjømannskirker i varme land har svømmebasseng. Og nå også Pattaya.

 

LES: Sjømannskirken flytter og bygger nytt (2016)

 

Det har vært en lang prosess å få til en ny sjømannskirke. Pengene kom på bordet da kirken i Sydney ble solgt. Om kostnadene sier sjømannsprest Ragnvald Seierstad:

– Vi ga litt over seks millioner kroner for tomta. Med bygget blir det et sted mellom 17 og 18 millioner norske kroner. Det er med innbo i leiligheter og i kirken, lydanlegg og mye nytt på kjøkkenet.

 

Mynthandler Jan Olav Aamlid, som har sittet i byggekommiteen, er veldig godt fornøyd med beliggenheten, og det er positivt at kirken fortsatt blir liggende nære hovedvei med bahtbussrute. Den nye kirken ligger i Thappraya Soi 5, bare drøyt hundre meter nord for den gamle.

 

Sjømannsprest Seierstad går av med pensjon 1. oktober. Sjømannskirken har hatt stillingen utlyst, men de har ikke mottatt noen søknader:

– Vi arbeider fortsatt med rekrutteringen av ny daglig leder. Det skjer både gjennom annonse og ved direkte henvendelser til personer, opplyser Ørnulf Steen, generalsekretær i Sjømannskirken.

 

Seierstad sier at det var annerledes før. Hvis norske prester ville se verden, var eneste muligheten Sjømannskirken. Nå tjener nordmenn, inkludert prester, så godt at de kan ta en helgetur til f.eks. New York når de måtte ønske.

 

I 2014 gikk kirken ut og fortalte om problemer med å ansette prester i Pattaya, Singapore og Dubai:

LES: Sjømannskirken: – Vanskelig å skaffe prest i Pattaya

 

Seierstad sier at tiden i Pattaya har vært fin. Han blir nå pensjonist, og skal dra hjem til Norge, hvor han tar jobben som bestefar på alvor. Han lover imidlertid å komme på besøk til Pattaya. Han vil ha jobbet her lengre enn de fleste sjømannsprester, nemlig fem år og ni måneder.

 

Det har vært donasjoner fra nordmenn i området rundt Pattaya til den nye kirken, både når det gjelder møbler, kunst og kirkeorgel.

 

I morgen er det altså konfirmasjonsgudstjeneste, noe man sjelden opplever i kirken i Pattaya. Sjømannsprest Seierstad sier at han kun har konfirmert 2–3 stykker på de  årene han har vært her.

(© Thailands Tidende. 15. juni 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)