[ annonse ]
Det var god plass på Qatar-flyet til Bangkok, forteller Håkon Nordeng. Det var god plass på Qatar-flyet til Bangkok, forteller Håkon Nordeng. Foto: Privat
31. oktober 2020

Første norske turist på sju måneder

Skrevet av 
[ annonse ]

– Jeg går i karantene med glede, sier Håkon Nordeng fra hotellet i Bangkok. Han ankom i dag med single entry turistvisum, men påpeker at han nok ikke hadde tatt turen hvis han ikke hadde hatt en kjæreste her.

 

Oppdatering (2. november kl. 14.00): Vi har fått en henvendelse fra en nordmann som oppgir at han ankom Bangkok 23. oktober med turistvisum. Det betyr at vårt intervjuobjekt i denne artikkelen ikke var først ute likevel. Nordmannen som ankom 23. oktober ønsker ikke å stå frem med navn. Han sier vaktene på flyplassen i Bangkok sa at det var det første turistvisumet de hadde sett. Mannen startet søknadsprosessen i Oslo på bakgrunn av et Non-O-visum han hadde, men ble bedt av ambassaden om å skifte til turistvisum. Red.

 

– Alt for kjærligheten, sier Nordeng (51) med et smil fra hotellrommet. – Jeg er evig optimist og gjør dette med glede.

 

Han sier at han egentlig ikke er vanlig turist, men må ta turen for å treffe kjæresten.

 

Vi antar at Nordeng er den første som har ankommet Thailand med turistvisum etter at muligheten dukket opp igjen nylig. Vi har i hvert fall ikke hørt om andre.

[ annonser ]

 

Fra flyplassen i dag. (Foto: Håkon Nordeng)

 

22 oktober meldte vi at det var blitt mulig for nordmenn å søke to typer turistvisum til Thailand. Norge er klassifisert av Thailand som lavrisikoland, sammen med 29 andre land, deriblant Sverige, Danmark og Finland. Folk fra lavrisikoland kan nå søke om turistvisum.

 

Det er drøyt sju måneder siden Thailand innførte unntakstilstand og stengte grensene.

 

LES: Thailand stenger grensene – med visse unntak (25. mars)

LES: De første norske turistene setter seg snart på flyet (22. oktober)

 

Nordeng har planer om å søke om 30 dagers utvidet opphold slik at det blir nesten tre måneder i Thailand.

 

Håkon Nordeng

Utsikt fra balkongen på hotellrommet der Håkon Nordeng nå skal tilbringe 15 netter. (Foto: Dag A. Ekeberg/Messenger).

 

Myndighetene har nå sagt at karantenen kanskje skal reduseres fra 14 til 10 dager. Det er anbefalt av helsemyndighetene, men ennå ikke vedtatt av regjeringen. I så fall vil Nordeng kanskje kunne slippe ut noen dager tidligere enn planlagt. Det myndighetene omtaler som «14 dager» er i praksis 16 dager og 15 netter.

 

– Jeg vil gjerne dele mine erfaringer, slik at andre kan ha nytte av det, sier han.

 

Nordeng er fra Karlsøy, men bor i Åmli. Han bodde på hotell to netter i Oslo før avreisen, for å ordne med papirer og covidtesten, som må tas senest 72 timer før avreise.

 

Det var mye sjekking på Gardermoen:

– De hadde visst ikke sett et turistvisum til Thailand på lenge, så de måtte sjekke flere ganger.

 

Nordeng fløy med Qatar og mellomlandet i Doha. Han skryter av servicen.

 

– Hvordan var dine erfaringer med ambassaden i Oslo?

–  De var veldig nøye og hjelpsomme på ambassaden, helt topp.

 

Nordeng bor nå på Royal Suite Bangkok. Han betalte 44.000 baht. Prisen er nå satt opp til 50.000 baht.

 

Han sjekket mange hoteller før han bestemte seg. Han ville blant annet ha balkong. På en del karantenehoteller er både vinduer og balkongdør låst. Men ikke der Nordeng bor nå. 

 

– Ved innsjekkingen i dag sa de at jeg fikk forlate rommet 45 minutter hver dag etter at den første covidtesten var negativ.

 

Det skulle ta tre dager før han fikk den første testen. Etter det Nordeng har lest seg til så kan det være mulig å få være utenfor rommet lenger enn dette, men det avhenger av hvor mye folk og hvor trangt det er på hotellets uteområder. Man kan få sitte ved bassengkanten, men ikke bruke bassenget, og ei heller trimrom, etter det Nordeng har hørt.

 

Kjæresten har hus utenfor Pattaya. Hvis hun hadde bodd i Bangkok kunne hun brakt varer til kjæresten ved å levere dem i resepsjonen på hotellet. Slik det er nå kan han bestille varer utenfra to ganger i uken, og resepsjonen vil ordne med dette. Det er tre måltider pr dag, og han velger mellom tre ulike retter hvert måltid. Det hele bestilles via Line.

 

Det er noen måneder siden Thailands Tidende skrev om karantenehoteller første gang, men systemet virker å være som før uten nevneverdig oppmykning.

 

LES: Etter en uke i karantene: – Maten er det største problemet

LES: Livet i karantene – 22,5 timer pr døgn på rommet

 

Det er 25 år siden Nordeng var på ferie i Thailand første gang. Nå har han vært sammen med kjæresten i ti måneder og de har truffet hverandre tre ganger. Det skulle vært nok til at hun kunne få besøksvisum til Norge i oktober. De søkte i september, men fikk avslag. Derfor bestemte Nordeng seg for å dra til Thailand nå.

 

Det ble i går klart at thaier igjen kunne få besøksvisum til Norge for å besøke kjærester. Denne avgjørelsen kom altså litt for sent for Nordeng. Vi spurte:

 

LES: Thaier med norsk kjæreste kan igjen få besøksvisum til Norge (31. oktober)

 

– Hvis dagens melding hadde kommet på banen tidligere, ville dere møttes i Norge isteden? Slik at du kunne sluppet karantene?

– Ja, jeg tror nok det. Men ingen ting er forgjeves. Og da ser det ut til at kjæresten får bli med meg tilbake til Norge!

(© Thailands Tidende. 31. oktober 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)