[ annonse ]
Pressetalsmann Taweesin Visanuyothin lanserte på dagens pressekonferanse nye karantenebetegnelser. Pressetalsmann Taweesin Visanuyothin lanserte på dagens pressekonferanse nye karantenebetegnelser.
18. november 2020

Utreder ti dagers karantene fra neste måned, men ennå ikke for nordmenn

Skrevet av 
[ annonse ]

I dag ble det lansert et nytt begrep – Area Quarantine. Det betyr at man de fire siste dagene av karantenetiden kan bevege seg fritt innen et gitt geografisk område. Nordmenn er foreløpig ikke målgruppe.

 

Thailandske myndigheter fortsetter å sette smittevernet i høysete, til tross for at turistnæringen ber om karanteneløsninger som kan trekke turister tilbake til landet.

 

I forrige uke underkjente de et forslag om 10 dagers karantene. I dag ble forslaget behandlet igjen, og myndighetene sier nå at de satser på å innføre noe som kalles Area Quarantine fra en gang i løpet av desember måned.

 

LES: Ti dagers karantene avslått, krav om penger på konto fjernet for STV-visumet (11. november)

 

Det var pressetalsmann Taweesin Visanuyothin som refererte fra et tre timers langt møte i Covid-19-komiteen i dag. Han innrømmet at det hadde vært mye diskusjon omkring karantene.

[ annonser ]

 

Area Quarantine betyr ordinær karantene i 10 dager pluss oppfølging i 4 dager, hvor de det gjelder må oppholde seg i bestemte geografiske områder, men ut over det har muligheten til å bevege seg fritt – forutsatt at de holder kontakten med myndighetene via en GPS-app på telefonen.

 

Som eksempel på geografisk område ble det nevnt et strandområde på en øy. Vi antar da at han mente f.eks. Patong Beach i Phuket, eller liknende avgrensede områder. 

 

Dette skal i utgangspunktet være forbeholdt land med mindre smitte enn Thailand, og som eksempler ble det nevnt Kina, Vietnam og Taiwan.

 

Nordmenn er ikke målgruppe pr i dag, men som kjent kan myndighetene endre mening raskt. Når man kommer i gang med Area Quarantine i 10+4 dager, og resultatene er gode, er det ikke utenkelig at ordningen utvides til land med mer smitte enn Thailand, f.eks. Norge.

 

Norge, sammen med Finland, er fortsatt klassifisert av Thailand som lavrisikoland. Sverige og Danmark forsvant fra denne gruppen 1. november.

 

LES: Ja, du kan søke turistvisum – Norge er fortsatt «lavrisikoland» (3. november)

 

Det kom også to andre begrep på bordet i dagens pressekonferanser:

 

Soft Quarantine er forbeholdt grupper som kommer til Thailand av samme grunn. Som eksempler ble det nevnt idrettsfolk innen badminton og golf, samt de som skal oppholde seg i spa (Wellness Quarantine).

 

Golfkarantene er noe som kan være av interesse for nordmenn, og det forventes utspill på denne fronten snart, siden det har vært diskutert i lengre tid.

 

Semi Quarantine er forbeholdt de som skal være i Thailand kortere enn 14 dager.

 

For øvrig ble det i dag kunngjort at unntakstilstanden blir utvidet helt frem til 15. januar.

(© Thailands Tidende. 18. november 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)