[ annonse ]
241 smittede i hele landet i dag, Pattaya stenges ned
30. desember 2020

241 smittede i hele landet i dag, Pattaya stenges ned

Skrevet av 
[ annonse ]

Smitten sprer seg raskere. Pattaya så ut til å få lite smitte med kun tre tilfeller i går, men i dag ble det meldt om hele 108 smittede i Chonburi, hvorav et stort antall skal være i Banglamung, som inkluderer Pattaya.

 

Oppdatering (31. desember kl. 17.30): Guvernøren i Chonburi har utstedt en rettelse på sin ordre. Restauranter kan likevel holde åpent i Banglamung, så lenge de overholder et sett med smittevernregler.

 

Guvernøren i Chonburi har ennå ikke oppgitt tall for fordelingen av de 108 smittede når det gjelder distrikt, men det faktum at Banglamung nå stenges ned betyr at smitten nok er sentrert der. Vi følger utspillene fra guvernøren og oppdaterer artikkelen.

 

Oppdatering (kl. 19): Chonburi Provins oppgir nå at det var 91 smittetilfeller i Banglamung som ble rapportert på formiddagen i dag. Provinsen som helhet har ytterligere 36 tilfeller på ettermiddagen.

 

Guvernøren har vedtatt å stenge ned følgende virksomheter i Banglamung-distriktet: 

[ annonser ]

 

Kjøpesentre med unntak av essensielle tjenester, restauranter (kan kun selge take-away), barer, alle typer massasjetjenester, skoler, barnehager, kiosker (stenges mellom kl. 22 og 05), svømmebassenger, ulike markeder (med unntak av salg av essensielle varer), kino, fitness-sentre, snooker/biljard, offentlige parker, lekeparker og sportsarenaer.

 

Det er ikke noe generelt reiseforbud eller portforbud i distriktet. Hoteller kan holde åpent, og hotellrestauranter kan servere kundene. Folk oppfordres imidlertid til å holde seg hjemme.

 

LES: 22 smittede i Pattaya – ennå ikke snakk om lockdown som i vår (29. desember)

LES: Smitten sprer seg raskere, 43 provinser rammet (28. desember)

 

Oppdatering (kl. 15.30): Helsedepartementet har nå kommet med mer bakgrunn om smitten i Pattaya. Den stammer i hovedsak fra personer som bedriver illegal gambling. Disse personene besøker ofte flere spillebuler i regionen i rask rekkefølge, og derfor ble smitten overført fra Rayong til Pattaya. Når de er ferdig med å gamble drar de på utesteder. Det er vanlig å drikke sammen og dele glass. 

 

I Rayong ble det meldt om 58 nye tilfeller i dag, og tre nye distrikter er blitt klassifisert som høyrisiko, i tillegg til Mueang-distriktet (Rayong City). Det er Baan Chang, Baan Khai og Klaeng. Det stenges også ned virksomheter i Rayong, inkluder skoler, puber og barer.

 

Dette er siste ordinære arbeidsdag før nyttår, og pressetalsmann Taweesin Visanuyothin fikk spørsmål i dag om hva folk skulle gjøre med nyttårsfeiringen.

 

Han svarte at folk var nødt til å følge kunngjøringer som gjøres på provinshold. Det avhenger av smittespredningen hvor man anbefales å reise og hvor man skal holde seg unna. Det er nå 48 provinser med registrert smitte, men kun et fåtall med over ti smittetilfeller, som er grensen for når myndighetene anbefaler strengere tiltak.

 

Han sa også at han så mørkt på situasjonen for begynnelsen av januar, da nyttårsfeiring med Countdown er noe som kan bringe med seg mye smitte, spesielt hvis folk står nære hverandre, drikker alkohol og ikke overholder smittevernregler.

 

I går ble det lagt frem tre scenarier, hvorav den mest pessimistiske så for seg på det meste atten tusen smittede pr dag i midten av januar, hvis ikke smitten kan kontrolleres. 

 

Thailands utvikling

Tre scenarier fra Covid-komiteen, avhengig av hvor godt folk følger smittevernreglene de har laget. X-aksen går frem til 30. januar. Y-aksen går opp til 20.000 smittede pr dag.

(© Thailands Tidende. 30. desember 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)