[ annonse ]
Guvernør Phakkhrathon Thianchai i Chonburi stenger ikke ned ennå. Guvernør Phakkhrathon Thianchai i Chonburi stenger ikke ned ennå. Faksimile: Chonburi Provins PR.
29. desember 2020

22 smittede i Pattaya – ennå ikke snakk om lockdown som i vår

Skrevet av 
[ annonse ]

Guvernøren i Chonburi stengte i vår vegnettet inn til Pattaya på bakgrunn av 37 smittetilfeller. Nå har han litt mindre panikk, men innfører tiltak for utelivet, blant annet tidlig stengetid.

 

Oppdatering (30. desember kl. 11.45): Myndighetene melder i dag at det har vært hele 102 smittetilfeller i Chonburi siste 24 timer. Guvernøren har vedtatt å stenge ned ulike virksomheter. Les mer i dagens artikkel. Red.

 

På en pressekonferanse kl. 12.30 i dag opplyste guvernør Phakkhrathon Thianchai at provinsen hadde fått 12 nye smittede i dag. De kommer i tillegg til 22 i går og 2 fra tidligere, totalt 36 tilfeller.

 

I Pattaya, definert som distriktet Banglamung, var det i dag kun 3 nye smittetilfeller, mot 17 i går. Det var en positiv nyhet for feriebyen.

 

Etter gårdagens økning fra 2 til 24 smittede i hele provinsen, sendte guvernørens kontor i går kveld ut et dekret med virustiltak.

[ annonser ]

 

Det dreide seg om at stengetiden for barer, puber og karaokebarer nå skal være kl. 24, inntil situasjonen bedrer seg.

 

Dekretet ble ikke forklart nærmere i dag. Det står der at puber, barer og karaokebarer kun kan tilby gjestene «å sitte ned og spise». Dansing er forbudt. Vi avventer meldinger om hvorvidt dekretet får noe annen effekt enn tidlig stengetid. Det antas at «å spise» også inkluderer drikke. Det må antas at politiet følger nøyere opp steder som nattklubber og gogo-barer. 

 

Tiltakene i Pattaya er mildere enn i Bangkok, hvor «barer med vertinner» og massasjesteder er beordret stengt. Klikk under for å se de fire tiltakene i Pattaya.

 

FAKTA: Tiltakene fra provinsen Chonburi 28. desember

1. Stenger hanekamp og alle typer boksesport, inkludert boksetrening, samt alle former for illegal gambling.

2. Puber, barer og karaokebarer kan kun tilby gjestene å sitte ned og spise. Dansing er forbudt. Det er forbudt å holde åpent etter kl. 24.

3. Distriktsadministrasjoner som får rede på aktiviteter som kan være risikofylte med hensyn til spredning av virus skal melde fra til provinsens covid-komite.

4. Hvis det er nødvendig med arrangementer med mange deltakere, skal de ansvarlige fremlegge en plan for arrangementet før det kan gjennomføres. 

Kilde: Chonburi Provins

 

For øvrig er det fire steder i Pattaya hvor myndighetene vet at smittebærere har oppholdt seg, og folk som har vært i nærheten av dem på de gitte tidspunktene bes ta kontakt med myndighetene for gratis covid-test. Klikk under for å se disse stedene:

 

FAKTA: Fire risikosteder i Pattaya

1. Thepprasit boksearena (ikke spesifisert navn) siden 1. desember.

2. Bone Club Pattaya i Nord-Pattaya 5. desember (kl. 23–03) og 25. desember (kl. 24–03)

3. Pattaya Provincial Court, Thappraya Road. 

4. Lek Hotel, Pattaya Second Road 10–13, 17–20 og 24–26. desember

Kilde: Chonburi Provins

 

Det er i dag også kommet flere risikosteder, nærmere bestemt i Sattahip. De omtales her (på thai). 

 

Hele 30 av de 36 smittede i Chonburi har blitt smittet i forbindelse med illegal gambling, enten direkte eller indirekte. Dette minner mye om situasjonen i naboprovinsen Rayong, hvor det i dag ble meldt om 56 nye smittetilfeller. 

 

Smitten i Chonburi er i dag fordelt mellom 22 smittede i Banglamung, 12 i Chonburi City og 2 i Sattahip.

 

– Stranden kan fortsatt benyttes, sa guvernøren på spørsmål fra pressen. Han sa at man kunne risikere å få målt temperaturen i forbindelse med strandbesøk.

 

– Vi snakker ennå ikke om lockdown, sa guvernøren.

 

Det er en annen tone enn den han hadde i vår, hvor han fikk stengt ned hele byen Pattaya.

 

Vegnettet inn til byen ble stengt, med unntak av sju vegstrekninger som ble overvåket via politisperringer, og kun folk som var bosatt i området eller hadde viktige ærend fikk slippe gjennom.

 

Det var 2. april at guvernøren beordret Pattaya stengt, men det gikk hele 14 dager før myndighetene i Pattaya fikk gjort alvor av ordren.

 

Smittespredningen i Pattaya var aldri stor, og den hadde for lengst stoppet da byen ble stengt. Den stoppet på 37 smittede, som for mange virket som en dårlig grunn til å stenge ned en hel by.

 

Kun Phuket opplevde noe liknende i vår, hvor ferdsel inn og ut av øya var nøye kontrollert i en periode. 

 

LES: Barlivet stenger i 14 dager – først i Bangkok, Phuket og Pattaya (18. mars)

LES: Phuket i lockdown, ambassaden kan hjelpe med fly hjem (30. mars)

LES: Pattaya stenges ned (3. april)

LES: Smittetall avtar mens Pattaya bruker en uke på å stenge byen (7. april)

LES: Tredje dagen uten ny smitte i Pattaya – men drakoniske tiltak underveis (14. april)

 

Ellers i dag ble det meldt om 145 innenlands smittetilfeller, hvorav 11 i Samut Sakhon og 134 i resten av landet. Rayong hadde flest med 56 nye tilfeller. Totalt er nå 45 provinser rammet.

 

I morgen kommer det flere detaljer om tiltak rundt om i landet før nyttårsfeiringen. Det blir tiltak på provinsnivå, men også ned på distriktsnivå, deldistriktsnivå, helt ned på landsbynivå, ble det lovet i en pressekonferanse i dag.

 

«De sju farlige dagene» rundt nyttår starter i dag. Man bes i år å være på vakt mot virus, i tillegg til den tradisjonelle trafikkdøden. 

 

Den sentrale covid-komiteen under ledelse av statsministeren skal møtes igjen om sju dager og vurdere strengere tiltak hvis dagens tiltak ikke fungerer.

(© Thailands Tidende. 29. desember 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)