[ annonse ]
Helseminister Anutin Charnvirakuls tok en helomvending. Helseminister Anutin Charnvirakuls tok en helomvending. Foto: NBT, Wikimedia Commons
9. januar 2023

Krav om coronavaksine for tilreisende opphevet etter én dag

Skrevet av 
[ annonse ]

Kravet som ble lansert av helseministeren som et hastevedtak på lørdag er nå opphevet. Det vil si at reisende likevel ikke trenger bringe med seg noe vaksinesertifikat.

 

Thailand opphevet i dag kravet som gikk ut til verdens flyselskaper fra Thailands luftfartsmyndigheter (CAAT) om å sjekke alle tilreisende til Thailand, og kreve vaksinesertifikat eller en helseerklæring.

 

LES: Covid-krav gjeninnført fra 9. januar (8. januar 2023)

 

Det var helseministeren som sto bak kravet, og det er samme minister som nå opphever kravet.

 

Helseminister Anutin Charnvirakul sier nå at det var upraktisk å kreve at besøkende viser bevis på vaksinasjon, og at et panel av eksperter har bestemt at det var unødvendig.

[ annonser ]

 

Ulike land i regionen har innført tester for kinesere, men Thailand valgte å innføre regler for alle tilreisende for ikke å fornærme Kina.

 

Hastevedtaket på lørdag førte til store protester fra turistindustrien og flyselskaper.

 

Professor Thira Woratanarat ved Chulalongkorn University sier til Thai PBS at mellom 28 og 50 prosent av nylige tilreisende kinesere i Japan, Taiwan, Italia og Malaysia har vært smittet av covid-19, og han anbefaler at hvis Thailand skal slippe inn kinesere uten testing bør helsevesenet rustes opp.

 

Flere land har innført testing for personer som ankommer fra Kina, deriblant USA, Frankrike, Australia og Japan, ifølge Thai PBS.

 

(© Thailands Tidende. 9. januar 2023)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)