[ annonse ]
Dr. Yong Poovorawan sier at smittetallene antakeligvis er ti ganger høyere enn det som rapporteres. Dr. Yong Poovorawan sier at smittetallene antakeligvis er ti ganger høyere enn det som rapporteres. Foto: Kkamols, Wikimedia
27. juni 2022

Alle virustiltak fjernet, men myndighetene følger nøye med

Skrevet av 
[ annonse ]

Tiltakene er borte, men systemet for virustiltak er intakt og kan gjeninnføres. En kjent lege mener antall smittetilfeller er ti ganger høyere enn det som rapporteres.

 

Turistmyndighetene lover at alle restriksjonene nå skal være opphevet, bortsett fra at de i en bisetning opplyser at det fortsatt må søkes om tillatelse for ansamlinger på over 2000 mennesker.

 

Fargekodene er fortsatt i bruk, men hele landet er nå GRØNT, som vil si at man benytter regelverket fra før pandemien. Dette mens antall smittetilfeller ikke nødvendigvis er noe lavere enn på mange andre tidspunkter i pandemien.

 

Siste døgn rapporterte CCSA om 1735 nye smittede og 15 døde. Dette skjer etter at myndighetene sa de skulle slutte å rapportere smittetilfeller, kun sykehusinnleggelser.

 

[ annonser ]

Slutten på maskepåbudet skjedde bokstavelig talt over natten. På kvelden 23. juni vedtok regjeringen å slutte med mandatet, og publiserte det direkte i Royal Gazette dagen etter.

 

Mange thaier virker ikke å ha fått med seg slutten på maskepåbudet, for man ser fortsatt masker overalt. Alternativt har de fått med seg slutten på påbudet, men velger å bruke maske likevel.

 

Det er for så vidt i henhold til de nye reglene, for det er opp til privat og offentlig virksomhet å pålegge bruk av munnbind. Og maskebruk er «anbefalt på det sterkeste» på steder med trengsel og for folk i risikogrupper. Statsministeren uttalte i går at han satt stor pris på at folk fortsatt er forsiktige og bruker maske der det er anbefalt.

 

Den vitenskapsmannen man har sett mest til under pandemien – Dr Yong Poovorawan – advarte i går om at antall smittetilfeller antakeligvis er ti ganger høyere enn det som rapporteres. 

 

Han sier at det ofte er vanskelig å si om skolebarn er forkjølet eller har covid-19. 

 

Han antar at smittetilfeller vil gå ned til høsten, men opp igjen i januar, når respiratoriske sykdommer gjerne inntreffer sammen med «vinteren» i Thailand. 

 

Konklusjonen man trekker av dette er at myndighetene har hele virusapparatet på Stand By, i tilfelle det dukker opp situasjoner de mener krever tiltak.

 

Og det er fortsatt unntakstilstand i landet, ifølge regjeringen på grunn av faren for økt smitte og dødelighet fra virus. 

 

(© Thailands Tidende. 27. juni 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)