[ annonse ]
1. juni 2017

Kinesere kjøper leiligheter

Skrevet av 
[ annonse ]

Stadig flere kinesere kjøper leilighet i Thailand. De meste populære destinasjonene er Bangkok (29,3%), Chiang Mai (21,8%), Phuket (17,3%) og Pattaya (15,.8%). Bangkok er mest populært fordi det er et stabilt marked med jevnt økende priser. Chiang Mai er populært fordi det ligger nærmere Kina – både geografisk og kulturelt – og har relativt lave eiendomspriser. Chiang Mai har også godt med tilbud innen både helse og internasjonale skoler, noe  som trekker til seg mange velstående kinesere.

Det er en kinesisk webtjeneste for eiendom i utlandet, Juwai.com, som rapporterer disse tallene til Bangkok Post. De forteller også at interessen har nesten doblet seg det siste året. Det er nå kun USA, Australia, Canada og Storbritannia som har større interesse enn Thailand som eiendomsmarked for kinesere.

En av årsakene til den økte interessen for Thailand er kursutviklingen mellom yuan og baht. En annen årsak er den sterke prisøkningen på eiendom i Kina. Kina har kun én tropisk provins, nemlig øya Hainan. På sydspissen ligger byen Sanya, hvor prisene nå ligger på samme nivå som i Shanghai og Beijing. Derfor er det mange kinesere som isteden kaster blikket til tropiske Thailand, hvor prisene er en god del lavere enn dette, spesielt utenfor Bangkok. Det opplyses at gjennomsnittlig kvadratmeterpris på nye leiligheter ligger på 81.500 baht i Pattaya, mens prisen i Sanya er på hele 128.700 baht.  (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2017 – 1. juni 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)