[ annonse ]
Storinnrykk av kinesiske pakketurister ventet fra 6. februar Illustrasjonsfoto: Pxhere.com
23. januar 2023

Storinnrykk av kinesiske pakketurister ventet fra 6. februar

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er kinesisk nyttår for tiden, og mange kinesiske turister i Thailand allerede. Men 6. februar slipper kinesiske myndigheter løs pakketurismen igjen, etter nesten tre år.

 

Thailand er blant 19 land som kinesiske myndigheter har bestemt at reiseselskaper kan arrangere pakkereiser til fra og med 6. februar.

 

De andre 18 landene er Indonesia, Kambodsja, Sri Lanka, Filippinene, Malaysia, Singapore, Laos, De forente arabiske emirater, Egypt, Kenya, Sør-Afrika, Russland, Sveits, Ungarn, New Zealand, Fiji, Cuba og Argentina.

 

Thailands helseminister – og visestatsminister – Anutin Charnvirakul har instruert transportdepartementet, helsedepartementet og turistmyndighetene om å ta passende skritt for å forberede ankomsten av store mengder pakketurister fra Kina igjen, etter snart tre år med pandemi og forbud.

 

Det er ikke godt spesifisert ennå hva de skal gjøre, men det er i hvert fall snakk om å sørge for å ha tilstrekkelig kapasitet på sykehus, i tilfelle det blir mange alvorlige sykdomstilfeller. Det ryktes at mange kinesere er smittet, selv om offentlige tall er lave.

[ annonser ]

 

Vaksinekrav ble vedtatt for to uker siden – for alle turister, ikke kun kinesere, for ikke å fornærme kineserne – men møtte så mye protester at det ble opphevet etter kun én dag.

 

LES: Krav om coronavaksine for tilreisende opphevet etter én dag (9. januar 2023)

 

Thailands statlige nyhetskanal PBS opplyser at Kinas kultur- og turismedepartement har pålagt et sett med tiltak som lokale administrasjoner, reiseselskaper og turister er pålagt å overholde.

 

Kinesiske reiseselskaper har blitt instruert om å overholde de kinesiske helsetiltakene samt tiltakene i destinasjonslandet. Turister oppfordres til å ta en covid-test før de reiser og til å tegne reiseforsikring. 

 

Pakketurister blir også advart mot unormalt billige pakketurer, som er et knep reiseselskaper benytter for å lokke med seg turister, hvor mesteparten av kostnadene dukker opp underveis. Det settes også krav til størrelse på en turgruppe. 

 

Den 8. januar tillot den kinesiske regjeringen sine innbyggere å besøke andre land for første gang på nesten tre år. En måned senere slippes altså pakketurismen i gang. 

 

I et par uker rundt kinesiske nyttår – nærmere bestemt 16–28. januar – forventes det hele 1,8 millioner ankomster til hovedflyplassen i Bangkok. Et ikke ubetydelig antall av disse er kinesere.  

 

(© Thailands Tidende. 23. januar 2023)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)