[ annonse ]
IVRIG GJENG: De fleste av deltakerne på fjorårets «Tour de North» deltar også i år IVRIG GJENG: De fleste av deltakerne på fjorårets «Tour de North» deltar også i år Foto: Privat
1. november 2018

Skal sykle langs Kambodsja-grensa

Skrevet av 
[ annonse ]

For niende året på rad arrangerer Sjømannskirken i Pattaya sykkeltur.

 

Det skjer 10–16. november. I år er det de østre områdene i landet som skal utforskes – på en sju dager lang tur over 744 kilometer. Starten blir i Aranyaprathet i Sa Kaeo-provinsen, før turen går sydover langs grensen mot Kambodsja, helt ned til grenseovergangen i Hat Lek, og videre tilbake til Pattaya. 

En av arrangørene, Stig Weigner, opplyser at det i år blir 33 deltakere og to sjåfører. Det er omtrent samme antall som i fjor. Han forteller at det stort sett er samme mannskap, men at det er 4–5 nye deltakere i år.

Gjennomsnittsalderen i fjor var 60 år. Eldstemann er Einar Granum på 75. Han har Thailands Tidende skrevet om før, siden han er lam i ene beinet, og derfor må yte litt ekstra for å holde tritt med de andre.

Weigner kan fortelle at over halvparten av deltakerne kommer nedover fra Norge for å delta på turen.

– Har dere ikke tenkt å ta turen over grensa til Kambodsja noen gang, da?

– Vi har tenkt tanken, men det er noe problematisk med tanke på visum, sier Weigner, som er med for femte gang. Kona Prakaikeaw er med for andre gang. Hun er en av tre kvinner i den mannsdominerte sykkeltroppen.

[ annonser ]

Deltakerne oppfordres til å bruke kart-apper på sine mobiltelefoner – som bør ha powerbank. Videre skal alle ha med ekstra innerslanger, dekk, pumpe, lys foran og bak samt hjelm.

Ruta er som følger: Aranyaprathet – Soi Dao – Khao Saming – Laem Klad – Lan Sai Beach – Laem Sing – Ban Phe – Pattaya. Prisen er 15.000 baht for turen, inkludert losji og frokost.

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2018 – 1. november 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)