[ annonse ]
Det hentes mange thaier hjem fra Midt-Østen i disse dager. Det hentes mange thaier hjem fra Midt-Østen i disse dager. Ill: TT/Google Maps
6. juni 2020

Hva skjer i Kuwait? En av fem thaier derfra er smittet

Skrevet av 
[ annonse ]

Kuwait har hatt mye strengere virustiltak enn Thailand, og 24 timers portforbud i mesteparten av mai måned. Likevel minker ikke smittetallene. Thailand har ikke hatt innenlands smitte på 12 dager, men hjemkomne arbeidere fra Midt-Østen bringer smitte inn i landet.

 

På torsdag (4. juni) gikk smittetallet i Thailand plutselig opp til 17, etter å ha ligget nære null lenge. Det ble raskt påpekt på den daglige pressekonferansen at alle tilfellene var importert fra Midt-Østen – 13 fra Kuwait og to hver fra Qatar og Saudi-Arabia.

 

Thailandske myndigheter har som mål å hente tilbake 500 thailandske statsborgere hver dag. Så langt har 176 personer blitt hentet tilbake fra Kuwait, og 33 av dem – 19 prosent – har testet positiv for coronasmitte. Det eneste smittetilfellet i går var fra Kuwait. Et av totalt to tilfeller i dag var fra Kuwait, det andre fra Russland.

 

Kuwait-Thailand

Antall nye registrerte smittetilfeller pr dag for Thailand i perioden 1. mars til 6. juni.

 

[ annonser ]

Historien i går fikk oppmerksomhet, fordi fabrikkarbeideren på 45 år testet negativ etter to dager i karantene. Først rett før han skulle utskrives testet han positiv. Det har fått folk til å spørre om han virkelig ble smittet i Kuwait, eller om han ble smittet i den statlige karantenen i Thailand.

 

Fra Qatar har det ankommet 216 thaier, hvorav 5,5 prosent testet positiv. Fra Saudi-Arabia har det ankommet 79, hvorav 7 prosent testet positiv, ifølge tall Bangkok Post har fått oppgitt.

 

 – Prosenten fra Kuwait er veldig høy, og krever oppfølging, uttalte pressetalsmann Taweesin.

 

Kuwait-Thailand

Antall nye registrerte smittetilfeller pr dag for Kuwait i perioden 1. april til 5 juni. (Kilde: Wikipedia)

 

Kuwait har 4,4 millioner innbyggere, mot Thailands 69 millioner. Hvis man tar høyde for dette, så er Kuwait 166 ganger mer utsatt for smitte enn Thailand.

 

Hele 0,7 prosent av befolkningen i Kuwait er pr i dag registrert som smittet. Det dreier seg om 30.644 personer (mot 3104 i Thailand). I går fikk Kuwait 723 nye tilfeller. Tallet har ligget på denne størrelsesorden siden 10. mai.

 

Folk i Kuwait har opplevd mye strengere virustiltak enn thaiene. Landet hadde totalt portforbud (24 timer i døgnet) fra 10. mai til 31. mai, etter at smittetallene plutselig steg 10. mai. Det har imidlertid ikke ført til noen betydelig nedgang. Siden 1. juni er portforbudet nå mellom kl. 18 og 06. Helt siden 22. mars har det vært portforbud i landet, i starten mellom kl. 17 og 04.

 

Befolkningen i Kuwait er engstelige for matforsyningen, selv om myndighetene har sagt at landet har nok forsyninger til å vare i seks måneder. Det har vært innført online booking for å få lov å gå ut av boligen og handle mat. Kjøpesentre, restauranter, treningsstudioer og underholdningsbransjen har vært stengt ned i to og en halv måned, ifølge Wikipedia

 

Akkurat som Singapore, som har opplevd store smittetall blant fremmedarbeidere, har også Kuwait vært kritisert for dårlige forhold for fremmedarbeidere.

 

Dette førte til et brudd i diplomatiske forhold mellom Filippinene og Kuwait i 2018,

 

Tidligere i år ble det meldt om elendige forhold for uregistrerte fremmedarbeidere som fikk amnesti hvis de meldte seg for myndighetene. Dette kan være en mulig forklaring på de høye smittetallene man ser hos hjemvendte thaier.

 

Kuwait-Thailand

Dårlige forhold for fremmedarbeidere, ifølge den britiske avisen Middle East Eye.

(© Thailands Tidende. 6. juni 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)