[ annonse ]
DJ-en jobber i Khao San Road. Her fra travlere tider. DJ-en jobber i Khao San Road. Her fra travlere tider. Illustrasjonsfoto: Terje Engø
4. september 2020

Nytt smittetilfelle etter hundre dager uten smitte

Skrevet av 
[ annonse ]

I går skjedde det mange har ventet på. Mens medier, både lokalt og internasjonalt – inkludert CNN – feiret hundre dager uten innenlands smitte i Thailand, dukket det opp et smittetilfelle – en person som ikke har oppholdt seg utenlands.

 

Dette skjedde på en av årets største reisedager. Det er nemlig langhelg nå, to av fridagene som ble kansellert fra Songkran i april har blitt gitt nå – i dag fredag samt kommende mandag.

 

Smittetilfellet ble oppdaget i et fengsel i Bangkok. En 37 år gammel mann som har jobbet som DJ på First Cafe på Khao San Road ble testet og fikk en positiv prøve. Vedkommende jobber også ifølge Bangkok Post på «3 Days 2 Nights Pub and Restaurant» med to avdelinger i Bangkok.

 

Det viser seg at det var hele 35 personer som delte fengselsfasiliteter, så de andre 34 er nå under oppsyn. Ingen har foreløpig testet positiv. Thailands fengselssystem – sterkt kritisert av FN – får fornyet oppmerksomhet, når myndighetene må innrømme at de stuer så mange personer sammen på et lite område.

 

Det vil bli intens sporingsvirksomhet fra myndighetene for å finne ut hvem DJ-en var i kontakt med. Myndighetene her har som kjent null smitte som målsetning, og vil under den fortsatte unntakstilstanden ikke nøle med å innføre nye tiltak for å stoppe smitten. Dette kan inkludere stengning av utelivet igjen i deler eller hele landet.

[ annonser ]

 

Vi fikk en forsmak på reaksjonene da en egyptisk militær testet positiv for covid etter å ha oppholdt seg en dag i Rayong i juli måned:

 

LES: Kommentar: Panikk etter to smittetilfelle gir innblikk i fremtiden

 

Dette ene smittetilfellet førte til at turistnæringen i provinsen opplevde store mengder kanselleringer.

 

I dag meldes det om en tilsvarende reaksjon i Kanchanaburi, hvor hoteller og turistbedrifter hadde sett frem til en innbringende langhelg. Nå opplever de mange kanselleringer, etter falske rykter om smitte i provinsen. En illegal immigrant hadde feber, men det viste seg at det ikke dreide seg om covid. En skole med mange immigranter ble stengt i tre dager.

(© Thailands Tidende. 4. september 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)