[ annonse ]
Golfspillere fra Sør-Korea har landet. Golfspillere fra Sør-Korea har landet. Foto: Covid-komiteen
22. februar 2021

Golfkarantenen har startet, ønsker flere karanteneformer

Skrevet av 
[ annonse ]

41 koreanere ble de første som ankom thailandsk golfkarantene. I går kom det 70 globetrottere til villakarantene. Dette er bare starten, ifølge myndighetene.

 

Golfspillerne fra Sør-Korea ankom Thailand 18. februar og ble fraktet til Artitaya Country Club i Nakhon Nayok. 

 

TAT meldte allerede 13. januar at seks golfresorter hadde kvalifisert til denne ordningen. Helt tilbake i november ble golfkarantene omtalt av myndighetene, så det har tatt sin tid å få gjennomført.

 

Hvis ordningen blir tilsvarende villakarantenen, så må golfspillerne sitte på rommet i fem dager. Hvis en covidtest da er negativ, får de slippe ut på golfbanen. Deretter kan de spille golf hver dag, men er nødt til å holde seg på området til golfresorten.

 

Vi meldte om villakarantenen 17. februar (link under). Den er blitt godkjent, og i går ankom det en gruppe med 70 velstående globetrottere som ferdes i privatfly. De sitter nå i karantene i Sri Panwa Phuket Luxury Pool Villa Hotel, og vil etter fem dager kunne ferdes fritt omkring på den store resorten.

[ annonser ]

 

LES: Ønsker å teste ut villakarantene i Phuket (17. februar)

 

Assisterende pressetalskvinne Dr. Apisamai Srirangsan uttalte i dag at det er opp til aktører i turistnæringen å komme med forslag til karanteneordninger, så skal myndighetene vurdere disse. 

 

Hvis erfaringene fra disse to gruppene med henholdsvis golf- og villakarantene er positive, ligger det i kortene at tilbudet vil øke fremover. Man vil f.eks. kunne tenke seg karantene på resorter som har egne strender hvor man kan bade.

 

Dr. Apisamai la imidlertid til at det er viktig at karanteneordningene også har støtte i lokalbefolkningen. Underforstått at hvis det blir opprop og protester mot ordningene fra de som bor i nærheten, vil det være med å telle når myndighetene avgjør om en karanteneform skal godkjennes.

 

Ellers ble det i dag varslet en ny inndeling av landets provinser i faresoner. Dette antas å ville gjelde fra 1. mars.

 

Bangkok blir oransje sone, og barlivet får lov å åpne frem til kl. 23.

 

Chonburi er blant provinsene som går fra oransje til gul sone, og utelivet vil da kunne holde åpent en time til, frem til midnatt.

 

Unntakstilstanden er forlenget for tiende gang, denne gangen til utgangen av mars.

(© Thailands Tidende. 22. februar 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)