[ annonse ]
Nye registrerte smittetilfeller i Thailand fra 1. til 22. april. Nye registrerte smittetilfeller i Thailand fra 1. til 22. april. Kilde: Helsedepartementet
22. april 2021

Smitten stabiliseres, flere vaksinedoser skal bestilles

Skrevet av 
[ annonse ]

Det har vært tilnærmet identiske smittetall de siste fire dagene, på snaut 1500 nye tilfeller pr dag. Statsministeren vil bestille 35 millioner flere vaksinedoser, mens Surat Thani vil gi bøter til folk som ikke bruker maske.

 

Det rapporteres om nye grupperinger av smitte rundt om i landet. De fleste kan føres tilbake til utesteder i Bangkok. I denne tredje smittebølgen har det vært yngre, velstående og mobile mennesker som er smittet, og de har reist mye rundt om i landet og deltatt i parties. Deretter har de smittet sine familiemedlemmer.

 

Det ble i dag meldt om sju nye dødsfall i den tredje smittebølgen. Totalt har 23 personer omkommet under den nye smittebølgen som startet 1. april. Dette utgjør 0,12 prosent av alle registrerte tilfeller, lang under verdensgjennomsnittet i denne pandemien.

 

Smittetallet som ble rapportert i dag lå på 1470, mens de de to foregående dagene ble meldt om 1458 og 1443 tilfeller.

 

Flere provinser vedtar strenge regler for innreise nå, når det gjelder folk som kommer fra de 18 «røde» provinsene med mest smitte.

[ annonser ]

 

Det dreier seg om å rapportere til lokale helsemyndigheter og deretter holde seg i hjemmet i 14 dager, hvor kun helt nødvendige ærend utenfor hjemmet er lov, og må godkjennes av myndighetene først. Helsemyndighetene vil komme og måle folks temperatur.

 

Surat Thani-provinsen ble nevnt på dagens pressekonferanse, som en eksempel på strenge tiltak som nå vedtas av landets guvernører – som er byråkrater, ikke politikere.

 

Surat Thani, som inkluderer den populære ferieøya Koh Samui, har nå vedtatt 20.000 baht i bot for de som ikke bruker ansiktsmaske når de forlater hjemmet. 

 

I fjor hadde Phuket den samme regelen. Det ble meldt om at en utlending hadde blitt ilagt bot.

 

Statsminister Prayuth Chan-ocha har gått ut personlig og meddelt via sin facebookside (på thai) at myndighetene vil forsøke å sørge for 35 millioner flere vaksinedoser i løpet av året, fra 2–3 produsenter.

 

10-15 millioner av disse regner han med at vil bli importert av private sykehus, slik at de som ønsker å betale for vaksinering kan gjøre det å få rask behandling.

 

I skrivende stund er det bestilt 65 millioner doser. Totalt betyr det da 100 millioner doser, som kan vaksinere femti millioner mennesker, eller drøyt 71 prosent av befolkningen på ca. 69 millioner mennesker.

(© Thailands Tidende. 22. april 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)