[ annonse ]
Nye registrerte smittetilfeller pr dag i Thailand fra 1. april til 15. mai. Smitte i fengsler er ikke medtatt. Nye registrerte smittetilfeller pr dag i Thailand fra 1. april til 15. mai. Smitte i fengsler er ikke medtatt. Kilde: Helsedepartementet
15. mai 2021

Restauranter kan åpne, fortsatt forbud mot alkohol og uteliv

Skrevet av 
[ annonse ]

Hele Thailand har nå smittetiltak, inkludert provinser som har liten eller ingen smitte. Lettelsen i tiltakene gjelder i hovedsak kun innen restaurantnæringen. Smittetallene holder seg rundt 2000 pr dag. 

 

Sentralmyndighetene kom i dag med endringer i virustiltakene. De vil gjelde enten fra kommende eller neste midnatt. Tidspunktet er i ferd med å bestemmes i skrivende stund.

 

Landet deles i tre smittesoner. Bangkok med omegn forblir mørkerød. Det er der det er desidert mest smitte nå. De mørkerøde provinsene er Bangkok, Pathum Thani, Samut Prakan og Nonthaburi.

 

Chiang Mai hadde i dag ti smittede, og går fra mørkerød til oransje sone, som er den med lavest smitte, hvor hele 55 av landets provinser ligger.

 

Chonburi går over fra mørkerød klassifisering til å bli rød provins, sammen med Kanchanaburi, Chachoengsao, Tak, Nakhon Pathom, Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Prachuab Khiri Khan, Ayutthaya, Phetchaburi, Yala, Ranong, Rayong, Ratchaburi, Samut Sakhon, Songkhla og Surat Thani.

[ annonser ]

 

I Chonburi i dag var tallet 33 nye smittede. 18 av disse befant seg i Banglamung, som i praksis er Pattaya. Slik har det vært de siste ukene, at omtrent halvparten av smitten i provinsen stammer fra Pattaya.

 

Thailands Tidende

PATTAYA: Nye registrerte smittetilfeller pr dag i Pattaya (Banglamung) fra de første tilfellene i denne bølgen dukket opp 9. april til og med 15. mai. Smittetallene peker nedover. (Kilde: Chonburi provins)

 

I Bangkok oppdages det stadig nye Clusters av smittede, spesielt i slumområder. Det er opprettet en egen komite for å ta seg av smitten i Bangkok. Testing i utsatte slumområder prioriteres. Det har også vært oppdaget mye smitte i noen leilighetskomplekser hvor fremmedarbeidere bor trangt. 

 

Grafen øverst i artikkelen viser smittetallene på landsbasis med unntak av smitte som nylig er oppdaget i fengselsvesenet. Det har tydeligvis vært mye smitte i fengsler, men det er nettopp oppdaget. Det er liten fare for at akkurat denne smitten sprer seg til resten av samfunnet.

 

I dag var smittetallet fra fengsler 877, så totalt antall smittede var 3095.

 

13. mai var det totale smittetallet hele 4887, men over 2800 av disse stammet fra massetesting i fengsler. 

 

Landets tre smittesoner har følgende bestemmelser:

 

► I alle sonene er det påbudt med munnbind i alle sammenhenger. I den mørkerøde sonen er det forbudt med ansamlinger med mer enn 20 personer. I de to andre sonene er grensen 50 personer.

 

 Når det gjelder restauranter, så kan de nå igjen holde åpent, også i de meste smitteutsatte provinsene. Men i den mørkerøde sonen skal kun 25 prosent av sitteplassene benyttes, og servering skal stenges kl. 21. Take-away er lov frem til kl. 23.

 

 I røde provinser opererer restauranter som normalt, men må stenge kl. 23. I resten av landet er det ikke satt noen stengetid.

 

 I alle landet provinser er det forbudt å selge alkohol på restauranter.

 

 Barer, puber og karaokebarer må holde stengt videre fremover, det gjelder i hele landet. Denne smittebølgen startet på utesteder, og myndighetene har tydeligvis bestemt at utesteder og alkoholbruk er det store problemet.

 

 Kiosker som 7-Eleven må holde stengt i perioden 23–04 i mørkerøde og røde provinser, mens det ikke er noen slik bestemmelse i de oransje sonene, som utgjør resten av landet.

 

 I hele landet kan kjøpesentre holde åpent, men de må stenge kl. 21.

 

 I mørkerøde provinser kan skolene ikke åpne. I resten av landet kan de holde åpent, men det forespeiles at det blir ulike bestemmelser man må forholde seg til.

 

 Det er også et generelt punkt om at steder og aktiviteter som bedømmes som risikofylte skal stenges i de mørkerøde provinsene, men kan holde åpent under visse forholdsregler i resten av landet.

(© Thailands Tidende. 15. mai 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)