[ annonse ]
Reisende fra Afrika må i karantene 14 dager
29. november 2021

Reisende fra Afrika må i karantene 14 dager

Skrevet av 
[ annonse ]

Fra 1. desember blir reisende fra åtte sørafrikanske land nektet innreise i Thailand og reisende fra resten av kontinentet må i 14 dagers karantene med tre PCR-tester.

 

Thailandske myndigheter har hatt et hastemøte og vedtatt strenge regler for reisende fra Afrika, grunnet den nye Omicron-varianten av Covid 19-viruset.

 

Selv de som allerede har fått utstedt Thailand Pass blir offer for disse restriksjonene, som trer i kraft 1. desember. Folk som har ankommet fra Afrika, og spesielt de åtte landene, i siste halvdel av november vil også få spesiell oppfølging av helsemyndighetene, som vil forsøke å kontakte dem og forsikre seg om at de er friske.

 

Fra 12 land i sydlige Afrika er det ankommet 1007 personer siden 1. november, ble det opplyst i dag.

 

Ingen afrikanske land er på listen over de 64 «lavrisikoland» som har kunnet benytte seg av Test&Go med kun første natt på karantenehotell siden 1. november. Det vil si at de har vært forespeilet enten sju dagers «sandbox» eller 14 dagers karantene, for de som ikke har vært fullvaksinerte.

[ annonser ]

 

Fra 1. desember får alle reisende fra Afrika 14 dagers karantene, bortsett fra de reisende fra de åtte landene, som blir nektet adgang. Unntaket er thaier, som får innreise selv om de kommer fra et av disse åtte landene.

 

De åtte landene er: Syd-Afrika, Botswana, Eswatini (tidl. Swaziland), Lesotho, Malawi, Mozambique, Namibia og Zimbabwe.

 

Pressetalskvinne Apisamai Srirangsan sa på dagens pressekonferanse at myndighetene fortløpende ville vurdere lettelsene som er signalisert fra og med 16. desember. Den viktigste endringen er at PCR-testen ved ankomst Thailand blir endret til hurtigtest (ATK). Det hun sier er at man ikke kan ta for gitt at det blir endringer 16. desember.

 

Hun listet opp de land i verden som har registrert Omicron, inkludert to tilfeller i Danmark. 

 

Det mange spør seg nå er om Thailand kan innføre restriksjoner også på andre land, i tillegg til de afrikanske. 

 

Det kan ha vært relativt enkelt for myndighetene å ta hele det afrikanske kontinentet under ett, fordi det er få tilreisende fra Afrika, og ingen av landene har vært i den såkalte «lavrisikogruppen», til tross for at mange afrikanske land har hatt lite smitte.

 

Det er et mye alvorligere steg å nekte innreise – eller lage nye karanteneregler – for europeiske land. Europeiske land samt USA har stått for en stor andel av de tilreisende siden Thailand åpnet opp grensene fra 1. november. 

(© Thailands Tidende. 29. november 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)