[ annonse ]
Syd-Thailand åpner opp igjen flere sandoxer, her fra Koh Samui.. Syd-Thailand åpner opp igjen flere sandoxer, her fra Koh Samui.. Foto: Dag A. Ekeberg
7. januar 2022

Smitten øker, flere sandbox-opplegg gjenåpner i Syd-Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

I dag ble det meldt om 7526 nye smittede siste døgn i Thailand, etter at nivået noen uker lå rundt 3000. Beredskapsnivået for landet er økt til fra 3 til 4. På dette nivået blir folk anbefalt å ikke reise, hverken innad eller til utlandet, men pr i dag er dette kun en oppfordring, uten noen forbud.

 

OppdateringDe som har fått utstedt Thailand Pass Test&Go kan benytte disse inntil videre, det er ennå ikke satt noen dato for når de ikke lenger gjelder, ifølge TAT.  På pressekonferansen fredag ble det sagt at passene bare kunne brukes til og med 15. januar, men det er altså nå tilbakevist. Red.

 

Test&Go-opplegget, med én dag karantene, ble vurdert på dagens møte i Den store covid-komiteen under ledelse av statsminister, men blir ikke gjeninnført med det første. Det ble antydet tidligst i slutten av måneden, hvis smittesituasjonen ikke forverrer seg.

 

Samtidig blir også folk oppfordret til å jobbe hjemmefra, både offentlig og privat virksomhet.

 

Pr i dag er det kun Phuket Sandbox som er tillatt som alternativ til ordinær karantene (7 dager for fullvaksinerte og 10 dager for uvaksinerte). Men fra 11. januar kommer det tre andre sandboxer med i bildet, Krabi, Surat Thani og Phang Nga, som inkluderer øyer som Koh Samui og Koh Tao. Næringslivet på Koh Samui var f.eks. meget misfornøyde at de plutselig ble droppet fra sandbox-opplegget da Omikron-varianten dukket opp.

[ annonser ]

 

Man legger merke til at Chonburi med Pattaya ikke er inkludert i sandbox-opplegget pr i dag, så turister dit må i hotellkarantene i sju dager, og må oppholde seg på rommet, i motsetning til situasjonen på sandbox-stedene, som tillater at man beveger seg utenfor hotellrommet og hotellområdet. 

 

Fra 16. januar kan barer og uteliv få lov å åpne som restauranter. Steder som Pattaya er det forøvrig allerede åpnet. Men alkoholsalg skal slutte kl. 21, og det er ikke tilfelle mange steder pr i dag.

(© Thailands Tidende. 7. januar 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)