[ annonse ]
Helsedepartementet til Anutin Charnvirakuls vil ha fortsatt påbud om bruk av munnbind. Helsedepartementet til Anutin Charnvirakuls vil ha fortsatt påbud om bruk av munnbind. Arkivfoto: NBT, Wikimedia Commons
13. mai 2022

Regjeringen vil fortsatt insistere på munnbind, skeptisk til utlendinger

Skrevet av 
[ annonse ]

Helseministeren sier han er redd for at utlendinger ikke vil bruke munnbind når utelivet åpner igjen. Covid-komiteen sier at thaier ikke må ha andre land som forbilde, men bruke munnbind, også når de er på reise utenlands.

 

Helseminister Anutin Charnvirakul sier at å oppfordre utlendinger til å bruke munnbind når utelivet åpner igjen kan bli en utfordring.

 

Helsemyndighetene holder for tiden på å lage regelverk for åpningen av barer, puber og nattklubber.

 

Det regjeringen ikke kommenterer, er at utelivet faktisk allerede har åpnet igjen, f.eks. i Pattaya, slik vi skrev 10. mai:

 

LES: Pattaya: Hvilken pandemi? (10. mai 2022)

[ annonser ]

 

Regjeringen har redusert farenivået fra 4 til 3 (av 5 mulige), det vil si at det skal bli færre tiltak, og utelivet skal offisielt få åpne. Slik det er i dag er altså store deler av utelivet åpent allerede, men de har blitt tvunget til å registrere seg som «restauranter» for å kunne drive.

 

Siste døgn ble det rapportert om 7779 nye smittetilfeller basert på PCR-testen (ikke inkludert hurtigtester) samt 56 nye dødsfall.

 

Den thailandske befolkningen har gjort som myndighetene befalte og vaksinert seg. 81,2 prosent har hatt én dose mens 74,4 prosent har hatt to doser. Myndighetenes mål var at 70 prosent av befolkningen skulle vaksinere seg. De lovet å lette på tiltakene hvis man nådde dette målet.

 

Thailands Tidende

Pressetalskvinne Apisamai Srirangsan sier at thaier kommer tilbake med Covid etter turer til Vesten. (Faksimile: CCSA/Facebook)

 

I går var det pressekonferanse igjen. Den holdes kun en gang i uken nå. Pressetalskvinne Apisamai Srirangsan sa at thaier ikke kunne bruke andre land som forbilde i pandemien:

 

– De thaier som reiser må bruke Thailands eget regelverk når de er i utlandet. Vi ser at thaier som reiser til Europa eller USA opplever at ingen bruker maske der, og tar da færre forholdsregler. Men resultatet er at de kommer tilbake smittet.

 

Hun advarer også mot nyhetene man ser fra utlandet, hvor utelivet har åpnet og mange land ikke lenger har noe påbud om munnbind.

 

Fredag 20. mai er neste møte i Den store covid-komiteen under ledelse av statsministeren. Det spekuleres i om Thailand Pass blir droppet fra og med 1. juni. Dette utredes i disse dager fra helsedepartementets side.

 

20. mai er også datoen de vil proklamere en fortsettelse av unntakstilstanden, hvis den skal gjelde også etter 31. mai, slik den har gjort i over to år nå.

(© Thailands Tidende. 13. mai 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)