[ annonse ]
Tilreisende kan snart si farvel til Thailand Pass, som har hatt en broket historie under pandemien. Tilreisende kan snart si farvel til Thailand Pass, som har hatt en broket historie under pandemien. Foto: Dag A. Ekeberg
17. juni 2022

Thailand Pass fjernes fra 1. juli, lettelser når det gjelder munnbind

Skrevet av 
[ annonse ]

Dagens møte i Den store covid-komiteen under ledelse av statsministeren har vedtatt lettelser i virustiltakene som mange har ventet på lenge.

 

Thailand Pass-systemet fjernes helt og holdent 1. juli. Det ble gjort enklere fra 1. juni, men fortsatt er det mange som ikke vil gå gjennom jobben det er å registrere seg online på denne måten. Systemet har også hatt mange problemer, ikke minst at det er blitt hacket.

 

Det man får istedenfor Thailand Pass er et krav om at man enten bringer med seg vaksinepass eller testresultat når man ankommer Thailand.

 

For nordmenn er vaksinepass snakk om å skrive ut en kopi av EU-systemets vaksinedokument.

 

De som ikke har to doser med vaksine (det er ikke noe krav om booster-dose) må bringe med seg et testresultat fra coronatesting tatt maks. 72 timer før avreise.

[ annonser ]

 

Det kan enten være en RT-PCR-test eller en såkalt Pro ATK-test, som betyr at en klinikk har tatt en hurtigtest på deg. Egentesting holder altså ikke.

 

Det blir også slutt på kravet om helseforsikring ved ankomst Thailand, som pr i dag dreier seg om et beløp på minst 10 000 USD.

 

Under dagens pressekonferanse ble det imidlertid sterkt oppfordret til å ha forsikring, selv om det ikke lenger er noe krav.

 

Påbudet om munnbind vil også forsvinne, i hvert fall delvis. Det kan skje 1. juli, eller tidligere, avhengig av hva nasjonalforsamlingen vedtar i neste uke, og som deretter offentliggjøres i Royal Gazette.

 

De som er i høyrisikogruppe eller de som er smittet av Covid må fortsatt bruke maske. 

 

Inne i bygninger foreslår CCSA at det fortsatt blir maskepåbud, med mindre man oppholder seg alene. Unntaket er under inntak av mat og drikke, eller ved spesielle underholdningsarrangementer, hvor aktører ikke lenger trenger å bruke munnbind. 

 

I områder med stor trengsel, det være seg innendørs eller utendørs, blir det fortsatt påbudt med munnbind.

 

Når det gjelder utelivet, så ble det opplyst at man vil gå tilbake til reglene slik de var før pandemien, som ifølge opplysningene da enten vil dreie seg om stengetid kl. 12 eller kl. 02, avhengig av hvor man befinner seg.

 

(© Thailands Tidende. 17 juni 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)