[ annonse ]
Fra helgens klimakonferanse Fra helgens klimakonferanse Faksimile: National News Bureau
8. august 2022

Thailand ønsker hjelp til å oppfylle klimaløfter

Skrevet av 
[ annonse ]

Regjeringen oppfordrer internasjonale byråer og land til å oppfylle sine løfter om å hjelpe Thailand med å nå målet om å redusere klimagassutslipp.

 

Dette kom frem på helgens klimakonferanse i Bangkok, ledet av naturressurs- og miljøminister Varawut Silpa-archa og med deltakelse fra statsminister Prayut Chan-ocha.

 

På Thailand Climate Action Conference (TCAC), minnet Silpa-archa deltakerne om å oppfylle løftene sine om å hjelpe kongeriket med å begrense klimagassutslipp. Han understreket også viktigheten av å handle raskt for å gi økonomiske pakker, teknologioverføringer og kapasitetsbygging, som tidligere lovet av internasjonale samfunn.

 

Ministeren sa at Thailand har blitt enige med det internasjonale samfunnet om å redusere utslippene fra 30% til 40% innen 2030, samtidig som de har mottatt løfter om å støtte Thailands mål gjennom et rammeverk kjent som nasjonalt passende tiltak.

 

Han la til at regjeringen jobber for å adressere virkningen av klimaendringer ved å redusere utslippene i transport-, jordbruks- og industrisektorene. Han understreket imidlertid at disse handlingene ikke vil lykkes uten internasjonal støtte.

[ annonser ]

 

Thailands langsiktige utviklingsstrategi for klimagassutslipp vil bli forelagt FNs rammekonvensjon om klimaendringer under den 27. partskonferansen, eller Cop27, i november. Regjeringen har som mål å oppnå karbonnøytralitet innen 2050 og netto null klimagassutslipp innen 2065.

 

24. juli i år hadde Thai PBS World en lengre gjennomgang av hva Thailand har gjort så langt med hensyn til klimakampen. 

 

Thailands nasjonale komité for klimaendringspolitikk har mandat til å definere klimaendringer og miljørelatert politikk på nasjonalt nivå. Utvalget ledes av statsministeren og involverer også ulike departementer, medlemmer av offentlig og privat sektor, akademiske institusjoner og klimaeksperter som henne selv.

 

Komiteen er sammensatt av underutvalg, nemlig integrering av klimapolitikk og planlegging, kunnskap og database, forhandlinger og internasjonalt samarbeid, tiltak for klimastyrking og PR.

 

Æresmedlem av komiteen, og en langvarig klimeforkjemper, Prasertsuk Patoonsittichai, forklarer imidlertid til avisen at underutvalget som jobber med veikartet og strategien er det viktigste.

 

Så langt har Thailand introdusert en rekke tilnærminger for å takle klimaendringer på nasjonalt, sektor- og kommunenivå, både kortsiktig og langsiktig. Blant dem er den 20-årige nasjonale utviklingsplanen (2017-2036), som fokuserer på «grønn vekst», fremme bærekraftig utvikling, og hovedplanen for klimaendringer (2012-2050), som er et rammeverk av integrerte politikker og handlingsplaner knyttet til klimaendringer.

 

(© Thailands Tidende. 8. august  2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)