[ annonse ]
Thailand ligger langt bak Norge når det gjelder ladestasjoner, men er fortsatt ledende i regionen. Thailand ligger langt bak Norge når det gjelder ladestasjoner, men er fortsatt ledende i regionen. Faksimile: Plugshare.com
18. oktober 2022

Stadig flere ladestasjoner – finn dem på Google og Plugshare

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailand har passert tusen ladestasjoner og interessen for hybridbiler bare øker.

 

Google har sendt ut en melding om at de nå har begynt å vise ladestasjoner for elektriske biler i området hvor man befinner seg på Google Maps. Dette er nylig introdusert i dette landet.

 

Google hevder at det finnes ca. 1200 ladestasjoner.

 

I mars i år kom det statlige Energy Policy and Planning Office (EPPO) med statistikk som viste 944 stasjoner, så det kan stemme at det har begynt å nærme seg 1200 stasjoner seks måneder senere.

 

[ annonser ]

En populær app for å finne ladestasjoner verden over er Plugshare. De har registrert 653 stasjoner i Thailand. De viser informasjon om hva slags ladesystemer som finnes. Det gjør også Google, men ikke for alle stasjonene.

 

For de som er interessert i Pattaya-området, så har faktisk Plugshare flest stasjoner registrert her. De har 21 mot Googles 11 stasjoner. Det kan tyde på at selv om Google sier at det finnes 1200 stasjoner så er ikke alle registrert via Google Maps.

 

En annen populær app – EA Anywhere – har dårligere utvalg enn de to andre i Thailand. I Pattaya f.eks. har de listet kun 4 ladestasjoner.

 

Sammenligner man med verdens ledende elbil-land, Norge, så har Thailand kommet veldig kort. Norge har passert 18 000 ladestasjoner og 5000 hurtigladere, ifølge SSB og TV2.

 

Honda er det mestselgende personbilmerket i Thailand, og de kommer i disse dager med en hybrid modell av bestselgeren HR-V. Den er forventet å selge godt, og det vil også påvirke antall lademuligheter.

 

Toyotas bestselger Corolla Cross – lansert i juli 2020 – selges nå hyppigere som hybrid enn med ordinær bensinmotor i Thailand, ifølge motorpressen.

 

(© Thailands Tidende. 18. oktober  2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)