[ annonse ]
Kinesiske charterturer fortsatt forbudt, men Kina leder i langvarige visum Illustrasjonsfoto: Terje Engø
6. november 2022

Kinesiske charterturer fortsatt forbudt, men Kina leder i langvarige visum

Skrevet av 
[ annonse ]

Kinesiske myndigheter fortsetter sine drastiske koronatiltak. Det er fortsatt forbud mot å reise på chartertur, noe som ødelegger mye for thailandsk turistnæring.

 

Siste år før pandemien – 2019 – var det ganske nøyaktig 11 millioner kinesiske besøkende i Thailand, 27 prosent av den totale turistmassen det året, som for øvrig var toppåret for thailandsk turisme gjennom alle tider. 

 

Vestlige folk rister på hodet og forstår lite av kinesisk politikk når det gjelder pandemien. Kina holder fortsatt på med sin nulltoleranse, og stenger ned bydeler når det dukker opp smitte.

 

Uavhengig av forbudet mot charterreiser så øker antall passasjerer på rutefly mellom Kina og Thailand sterkt.

 

Kinesiske luftfartsmyndigheter (Civil Aviation Administration of China) uttaler til Bangkok Post at rutefly mellom de viktigste kinesiske byene og Bangkok nå har nådd 70 prosent av mengden fra før pandemien.

[ annonser ]

 

I mellomtiden jobber kinesiske helsebyråkrater med planer for å myke opp landets nulltoleransepolitikk. Det foreslås nå å kansellere den upopulære politikken med å bøtelegge flyselskaper som bringer infiserte passasjerer inn i landet og også erstatte obligatorisk karantene for ankomster til hoteller eller statlige fasiliteter med uovervåket hjemmeisolasjon.

 

Stadig flere velstående kinesere søker nå om lengre visumopphold i Thailand. Salget av Thailands Elite Card til kinesiske statsborgere har økt med 185 prosent siden i fjor. Det er nå 7 350 kinesiske medlemmer av programmet, av totalt ca. 20 000.

 

LES: Nordmann var blant de første som hadde Elite Card – men er det verdt pengene? (24. juni 2020)

 

Det mest populære valget er det 5-årige Elite Flexible One-programmet som er spesielt utviklet for investorer som ønsker å kjøpe condominium verdt minst 10 millioner baht (USD 320 000) ved å samarbeide med thailandske registrerte eiendomsutviklere. Dette Elite-kortet kan deretter oppgraderes til et 20 års visum.

 

Kinesiske statsborgere utgjør også det største antallet søkere til Thailands 10 års LTR (Long Term Residence) visum som ble lansert 1. september i år. Ingen nye tall har blitt offentliggjort fra Board of Investment, men kinesiske nyhetsbyråer hevder at kinesiske statsborgere dekker 60 prosent av de 2500 søknadene til dags dato, ifølge en rapport i avisen Pattaya Mail. 

 

LES: Ti års visum en mulighet for litt velstående pensjonister fra i dag (1. september 2022)

 

LTR er ment for folk som skal jobbe i Thailand, men det finnes også en kategori for pensjonister. Elite Card er ment kun for opphold, ikke arbeid, og er en enklere og mindre byråkratisk ordning enn LTR. Men så er Elite Card da også mye dyrere, minimum 600 000 Baht sammenlignet med 50 000 baht i søknadsgebyr for LTR.

 

(© Thailands Tidende. 6. november  2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)