[ annonse ]
Styret i foreningen, fra venstre Rune Skogstad, Trond Brekke, Egil N. Kroken, Harald A. Wie, Inga-Lill Husevåg og Stein G. Guterud. Styret i foreningen, fra venstre Rune Skogstad, Trond Brekke, Egil N. Kroken, Harald A. Wie, Inga-Lill Husevåg og Stein G. Guterud. Foto: Nordmenn i Hua Hin
29. januar 2019

Norsk forening i Hua Hin lærer bort buddhisme

Skrevet av 
[ annonse ]

Torsdag 31. januar er det klart for sesongens fjerde medlemsmøte i foreningen Nordmenn i Hua Hin. Det er «Buddhismen sett gjennom europeiske briller» som står på programmet. Foreningen skal snart stemme over å utvide nedslagsfeltet til naboprovinsen Phetchaburi, hvor Cha-am ligger. En ny aktivitet fra foreningens side er quizkveld. De har også en landskamp i golf gående mot svenskene.

 

Møtet på torsdag avholdes på City Beach Resort og starter kl. 18. Normalt møtested for foreningen er Sailom Hotel, men av tekniske grunner blir det altså nytt møtested denne gangen.

 

Møtet er åpent også for ikke-medlemmer. Påmeldingsfristen er egentlig gått ut, men leder Harald Arne Wie opplyser at man fortsatt kan melde seg på, men det må skje innen kl. 16 i morgen 30. januar, av hensyn til bevertningen. Det vanker buffet, som er gratis for medlemmer og koster 200 baht for ikke-medlemmer og gjester. Drikkevarer kjøpes separat.

 

Wie sier at det også er mulig å møte opp uten å være påmeldt, men da må man klare seg med drikkevarer.

 

Det er pensjonert universitetslektor i filosofi  fra Universitetet i Oslo, Kolbein Brede, som skal snakke om buddhismen. Hans arbeidsfelt var filosofi og vitenskapsteori. Han vil ta for seg Buddhas liv og lære, om begjær og lidelse, uvitenhet og visdom, gjenfødelse og nirvana. Andre emner han kommer inn på er buddhisme i Thailand, buddhisme og andre religioner, buddhisme og vestlig filosofi samt buddhisme og psykoterapi.

[ annonser ]

 

Kolbein Brede

OM BUDDHISMEN: Pensjonert universitetslektor Kolbein Brede stiller opp. (Foto: Privat)

 

Foreningen Nordmenn i Hua Hin ble startet i 2011. De har hele tiden hatt sitt sedvanlige onsdagstreff, men det er nå flyttet til torsdag, siden onsdagen benyttes til petanque-turnering. Foreningen har separate dame- og herrelunsjer og er også aktive innen golf.

 

LES OGSÅ: Norsk forening i Hua Hin på hugget (2011)

LES OGSÅ: «Nordmenn i Hua Hin» fyller fem år (2016)

 

Nytt av året er quizkveld. Det arrangeres hver tredje uke på High Kitchen i Soi 94, et område hvor det finnes mange norske turister og fastboende. Forrige quizkveld hadde ca. 30 fremmøtte, opplyser Wie. Bokbyttekveld avholdes siste torsdag i hver måned.

 

Foreningen driver hele året, selv om det jo er størst aktivitet i vintersesongen. Torsdagtreffene går imidlertid året rundt. Tidligere temaer på medlemsmøter denne sesongen har vært trafikkbestemmelser/regler, visum og skatt til Thailand.

 

Da Thailands Tidende skrev om foreningen sist, i 2016, var det 220 medlemmer. Wie sier at tallet nå er 175–200, litt avhengig av hvor mange av medlemmene som fornyer medlemskapet. 

 

På kommende årsmøte 21. februar skal medlemmene stemmer over å utvide geografisk dekningsområde fra provinsen Prachuap Khiri Khan – hvor Hua Hin ligger – til å inkludere naboprovisen Phetchaburi, som huser byen Cha-am, hvor det er mange nordmenn som holder til.

 

Harald Arne Wie

LEDER: Foreningens leder, Harald Arne Wie. (Foto: Privat)

 

– Men det er vel ikke noe i veien for at folk fra Cha-am møter opp på medlemsmøtet 31. januar og melder seg inn? Dere sier vel ikke nei takk til det?

– Nei, vi har mange som har meldt seg på allerede, og vi har lagt ut invitasjonen på facebookgruppen Nordmenn og andre skandinaver i Cha-Am

 

– Tror du vedtaket på styremøtet blir å utvide til å inkludere også Cha-am?

– Dette er et forslag fra styret så det blir opp til årsmøte å godkjenne det. Vi har jo håp om at det skal bli vedtatt, ellers hadde vi ikke foreslått det.

 

– Men folk kan altså melde seg inn i foreningen selv om de bor i naboprovinsen? Eller avventer dere årsmøtet ang. dette?

– Nei, vi har allerede medlemmer som bor i Cha-am, så det er bare å få det formelt inn i vedtektene.

 

– Har dere noe samarbeid med den svenske foreningen i Hua Hin?

– Vi har et begynnende samarbeid gjennom golfgruppen. Der har vi hatt fire landskamper, hvorav vi vant den siste nå i januar.

 

Wie forteller at begge land nå har to napp i vandrepokalen, som må vinnes tre ganger. Derfor blir den en spennende turnering neste år.

– Utover det må vi se om vi kan finner andre områder hvor vi har felles interesser. Vi var representerte på deres tiårsjubileum i fjor høst.

 

– Har danskene noen forening der?

– Nei, men finnene har en forening, og der har vi fått de med på en golfturnering senere i vår i samarbeid med svenskene.

 

Harald Arne Wie (70) har vært leder i foreningen i snart ett år. Han står på gjenvalg i år. Normalt fungerer lederne i to år. 

Wie, som er født og oppvokst i Bergen, har sin yrkesbakgrunn fra det norske forsvaret fra 1967 til 1982. Deretter gikk han over til privat sektor. Fra 1996 til 2000 var han stedlig representant i Kambodsja på vegne av Norsk Folkehjelp. De jobbet blant annet med å bosette tidligere tilbakevendte flyktninger på mineryddede områder. Da han sluttet i jobben hadde de flyttet over 4000 familier inn på disse områdene. Modellen for bosetting av familiene var hentet fra Thailand.

Wie har bodd i Hua Hin siden 2014 og er gift thai.

(© Thailands Tidende 29. januar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)