[ annonse ]
Ill: Pxhere Ill: Pxhere
2. oktober 2019

Overføringer ut av Thailand på over 50.000 baht skal registreres

Skrevet av 
[ annonse ]

Myndighetene ønsker å forhindre hvitvasking av penger og vil forlange at både avsender og mottaker skal identifiseres hvis det overføres mer enn 50.000 baht ut av Thailand. Det blir også strengere regler for bl.a. firmaer som formidler salg av eiendom.

 

Talskvinne for myndighetene, Rachada Dhnadirek, bekrefter at regjeringen har godkjent et lovforslag fra etaten mot hvitvasking av penger (Anti-Money Laundering Office – AMLO). Målet er å hindre både finansiering av terrorisme og hvitvasking av penger.

 

I den korte meldingen heter det at både avsender og mottaker må oppgi sin identitet samt «informasjon». Sistnevnte betyr sannsynligvis at man må oppgi hva pengene skal brukes til.

 

Transaksjonen vil ikke bli gjennomført før myndighetene har fått denne informasjonen.

 

Større pengebeløp som føres ut av Thailand har alltid blitt gransket. Hvis man for eksempel selger et condominium man eier og vil føre pengene tilbake til Norge, så må man samtidig stille med et bevis fra sin bankforbindelse om at et tilsvarende beløp ble ført inn i Thailand med det formål å kjøpe eiendom.

[ annonser ]

 

Norge har også tilsvarende regler, men litt mindre drakoniske. Der er grensen 100.000 kroner, og man oppgir hva pengene skal brukes til ved å velge fra en meny i nettbanken. Det er Valutaregisteret i Skatteetaten som får disse opplysningene.

 

Skal man føre kontanter ut av Norge er for øvrig grensen 25.000 kroner før man må melde fra til Tollvesenet.

 

Det blir i Thailand også strengere kontroll med visse næringsveier, som smykkehandlere, bilforhandlere og eiendomsmeglere. Dette er yrker hvor muligheten for hvitvasking av penger har vist seg å eksistere.

 

Alle transaksjoner fra disse næringsveiene, som listes under AMLOs Seksjon 16, skal gjennomgå «assessment» (evaluering), det vil si at de skal inspiseres og stoppes hvis myndighetene finner noe mistenkelig. 

(© Thailands Tidende. 2. oktober 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)