[ annonse ]
Thaier liker kryptovaluta, myndighetene jobber med regler Illustrasjonsfoto: Pixabay.com
16. desember 2021

Thaier liker kryptovaluta, myndighetene jobber med regler

Skrevet av 
[ annonse ]

Anslagsvis 3,6 millioner thaier har investert i kryptovaluta. Siam Commercial Bank har kjøpt opp en lokal kryptoplattform, og turistmyndighetene vil lokke til seg bitcoin-millionærer. 

 

Sentralbanken i Thailand jobber med å lage regler for kryptovalutaer. De ønsker å redusere risikoen for det generelle finansielle systemet i landet, samt beskytte småinvestorer mot potensielle store tap. Dette avslørte sentralbanksjef Sethaput Suthiwartnarueput i Bangkok Post/Bloomberg i går.

 

Planen er at nye reguleringer skal introduseres i januar 2022, og det skal være en balansegang mellom støtte til finansielle nyvinninger og beskyttelse for investorer. 

 

Dette kommer etter at det 3. november ble kjent at en av landets ledende banker, Siam Commercial Bank, hadde kjøpt 51% av aksjene i landets største kryptobørs Bitkub Online Co for nærmere 18 milliarder baht.

 

Fortune noterer seg i denne artikkelen at den thailandske kongen er den største aksjeeieren i denne banken.

[ annonser ]

 

Det estimeres at 3,6 millioner thaier pr i dag eier kryptovaluta. Det er drøyt fem prosent av landets befolkning.

 

Så har også turistmyndighetene (Tourism Authority of Thailand – TAT) kastet seg på kryptobølgen. De ønsker at turister enklere skal kunne betale for sine opphold i Thailand med kryptovaluta. TAT planlegger å opprette en egen avdeling i 2022 med dette som formål.

 

Det finnes en åpen facebookgruppe her med over 400.000 medlemmer som utveksler erfaringer om Bitcoin og andre valutaer.

 

Ifølge Bangkok Post er den populære plattformet Binance større i Thailand enn Bitkub. Thailandske myndigheter har gått hardt ut mot Binance, i likhet med en del andre lands myndigheter.

 

Binance opplyste nylig til sine kunder at de ikke lenger vil støtte thailandsk språk for sine kunder, og heller ikke vil «aktivt søke nye kunder i Thailand». Det betyr likevel ikke at ikke folk i Thailand fortsatt kan investere via Binance. 

 

Binance har ikke noe offisielt hovedkontor, men er registrert i Cayman Island. 

 

Ifølge Bangkok Post stengte den tidligere markedslederen på krypto i Thailand, Bitcoin Co, ned virksomheten i 2019, og visse investorer fikk ikke tatt ut sine investeringer. 

(© Thailands Tidende. 16. desember 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)