[ annonse ]
Utviklingen har snudd – flere fattige i Thailand Illustrasjonsfoto: FMSC Distribution Partner
16. mars 2020

Utviklingen har snudd – flere fattige i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

2015 var året da en sterk økonomisk utvikling for Thailand snudde. Fra 2015 til 2018 økte antall fattige med 38 prosent. Verdensbanken kommer med råd om hva Thailand må gjøre for å snu utviklingen.

 

I 2015 levde 4,85 millioner thaier under fattigdomsgrensen, mens i 2018 var det økt til 6,70 millioner, en økning på 38 prosent, ifølge en rapport fra Verdensbanken.

 

Til sammenligning økte antall turistankomster med 28 prosent i denne perioden, fra 29,9 millioner til 38,3 millioner, men det hadde tydeligvis liten effekt for de fattigste.

 

I 2018 var fattigdomsgrensen satt til 90 baht i inntekt pr dag. De nedre 40 prosent av befolkningen hadde en negativ inntektsutvikling i disse årene.

 

Inntektene fra bondestanden minker, og Thailand trenger å invester i utdanningssystemet og skape arbeidsplasser med bedre lønninger, sier Verdensbanken.

[ annonser ]

 

Thailand er den nest største økonomien i ASEAN, men de siste årene har Thailands økonomi vokst tregere enn de fleste av de andre landene. 

 

Da Thailand begynte å rapportere inntekter, i 1988, var det 65 prosent som levde under fattigdomsgrensen. Gjennom nesten tre tiår ble antallet redusert til 7,2 prosent i 2015. Men da var det også slutt. Etter det økte fattigdommen igjen.

 

LES: Thailand i år 2000 – 2020 – 2040: Store endringer for thaier og besøkende

 

Landets økonomiske vekst nådde sitt laveste nivå på fem år i 2019. I fjerde kvartal i fjor vokste økonomien med kun 2,7 prosent sammenlignet med året før-

 

Nesten en tredel av arbeidsstyrken i Thailand jobber med råvarer fra landbruket, som ris, gummi og sukker. De har til tider vært avhengig av statlige subsidier og rimelige lån for å overleve.

 

Verdensbanken sier at slike statlige subsidier kan forsinke utviklingen mot nye, bedre betalte landbruksprodukter og utdanning for folk på landsbygda med industrijobber som mål.

 

Birgit Hansl, Country Manager for Verdensbanken i Thailandsier at mange thailandske familier har dårlig med reserver og er ikke godt forberedt på ting som tap av inntekt eller naturkatastrofer. Det ser man i disse dager, hvor mange deler av landet er rammet av tørke, og turistindustrien er rammet av det nye coronaviruset.

 

Verdensbanken oppfordrer myndighetene til å identifisere nøyaktig hvem som trenger hjelp i Thailand, og jobbe med å omskolere medlemmer av de familiene. De fattige trenger også bedre sikkerhetsnett i form av statlig støtte når inntektene svikter.

 

Sidene årskullenes størrelse nå minker i Thailand, er det desto viktigere at den oppvoksende slekten får god helse og utdanning, slik at de kan tjene penger til å finansiere det stadig økende antall pensjonister i Thailand. 

(© Thailands Tidende. 16. mars 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)