[ annonse ]
Europeiske advarer mot offentlige sykehus Illustrasjonsfoto: Dag A. Ekeberg
12. februar 2019

Europeiske advarer mot offentlige sykehus

Skrevet av 
[ annonse ]

Europeiske Reiseforsikring advarer nå sine kunder mot offentlige sykehus i Thailand. De godtar ofte ikke reiseforsikringen, og folk må legge ut av egen lomme, før de eventuelt får refusjon av forsikringsselskapet.

 

Informasjonsdirektør Jon Berge i If/Europeiske ble nylig intervjuet av TV2 om offentlige sykehus som ikke aksepterer reiseforsikringer. Han uttalte: – Dette er et reelt problem, og Spania og Thailand har vært utfordrende.

Han sa at de følger opp sykehus og sykehusopphold tett, men opplever at det samme problemet stadig dukker opp igjen. 

 

Vi tok kontakt med Berge og spurte:

– Hva gjør man hvis det kun finnes offentlige sykehus i nærheten, har dere noen «knep» for å få sykehusene til å godkjenne forsikringen?

– Jeg har dessverre ingen knep, utover at det beste alltid er å kontakte reiseforsikringsselskapet ditt så snart du kan, hvis du har behov for bistand. Da kan vi enklest hjelpe deg videre. Det er alltid verre når vi kommer inn i ettertid.

[ annonser ]

 

– Hvis folk havner på offentlig sykehus og må betale selv, så får de refundert utgiftene fra dere, så fremt det er dekket i policyen, ikke sant?

– I utgangspunktet skal folk få refundert, ja. Men det kan være spesielle tilfeller med unntak, så det beste er å kontakte oss så raskt som mulig.

 

Jo Berge

TA KONTAKT: Informasjonsdirektør Jon Berge i If/Europeiske ber folk ta kontakt. (Foto: If)

 

Berge sier at det var en 12 prosent økning i antall forsikringsskader i Thailand i 2018 sammenlignet med 2017. Antall nordmenn som reiste til Thailand var ganske nøyaktig det samme de to årene, ifølge en artikkel i Thailands Tidende nylig.

 

Europeiske opplyser at de fleste hendelsene i Thailand dreier seg om «reisemager» og ulike typer infeksjoner. Hos Europeiske er det kun Spania som bringer flere skademeldinger.

Berge nevner at Spania også har samme problem angående offentlige sykehus, hvor de benytter seg av et smutthull i loven til å nekte folk med europeisk helsetrygdekort gratis behandling.

 

I følge SOS International, alarmsentralen som forsikringsselskapet If samarbeider med, utgjør månedene desember–mars 70 prosent  av det totale antall skadesaker fra Thailand

 

Europeiske har en del forholdsregler de forteller sine kunder som skal reise til Thailand. Her er de viktigste:

 

SJU FORHOLDSREGLER FRA EUROPEISKE

– Snakk med lege om nødvendige vaksiner i god tid før reisen.

 

– Ta med myggspray, myggnetting og annet utstyr som beskytter mot myggbårne sykdommer dersom du skal til et område som er utsatt for dette. Her finner du Folkehelseinstituttets oversikt.

 

– Vurder hygienen på restauranter og kafeer, og vask alltid hendene før du spiser.

 

– Ikke kjøp mat fra gateboder med mindre maten blir tilberedt foran deg og er rykende varm.

 

– Bruk alltid bilbelte og sørg for at barn er riktig sikret i bil. Lei en sjåfør fremfor å kjøre bil selv.

 

– Vær oppmerksom på trafikkbildet også som fotgjenger, og husk på at regler og kjøremønstre i Thailand er annerledes enn hjemme.

 

– Pass på verdisaker og benytt gjerne safe på hotellrommet om det er tilgjengelig.

 

- Enkle ting som å alltid vaske hendene før man spiser og å vurdere hygienen på restauranter og kafeer, kan være med på å bidra til at man slipper å bruke store deler av ferien på et toalett, sier Gunhild Gjølstad, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske reiseforsikring.

– Dersom man skal reise til områder med mye mygg er det også viktig å være nøye med beskyttelse for å sikre seg mot myggbårne sykdommer som malaria og denguefeber. Rådfør deg med lege om vaksinasjon i god tid før avreise, og ta gjerne med myggnetting, myggspray og annen beskyttelse hjemmefra. Dersom man skal reise utenfor de typiske turistområdene kan nemlig utvalget på stedet være begrenset, sier Gjølstad.

Europeiske er et spesialselskap innen reiseforsikringer og har vært en del av If Skadeforsikring siden 1999.

(© Thailands Tidende 12. februar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)