[ annonse ]
Hans Grumheten tar over for Linda Eiksund, her foran restauranten på vegen fra Pattaya ned til Jomtien Beach. Hans Grumheten tar over for Linda Eiksund, her foran restauranten på vegen fra Pattaya ned til Jomtien Beach. Foto: Dag A. Ekeberg
17. september 2019

Lindas Restaurant blir «A Taste of Norway»

Skrevet av 
[ annonse ]

Etter 15 år med restaurantdrift på Jomtien sier Linda Eiksund  takk for seg. Inn kommer isteden totningen Hans Grumheten, som planlegger å trekke kunder med tema og retter fra norske fjell og daler. Grumheten har mange års erfaring som kokk, og skal introdusere nye norske retter og sette ned prisene med 35 prosent.

 

Grumheten (52) har det siste året jobbet som manager og kokk på Scandic Restaurant i Pattaya, eid av erfaren Pattaya-operatør Arve Lisland. Grumheten sier at muligheten til å ta over lokalene til Lindas restaurant dukket opp raskt, men han var ikke i tvil om at han ville slå til. Med på laget har han en norsk investor, men han skal ikke i særlig grad involvere seg i restaurantdriften.

 

LES: Scandic: Ny restaurant – ny sjef

 

Overtakelsen skjer 1. oktober. Navnebytte og ny meny kommer etter planen 1. november. Grumheten sier at han vil halvere antall retter på hovedmenyen, og isteden satse på norske klassikere. Prisene skal også ned med 35 prosent, og det skjer fra dag en, før den nye menyen er på plass, opplyser Grumheten.

 

– Så det er snakk om norsk husmannskost?

[ annonser ]

– Vel, vi kan jo kalle det tradisjonskost. Det blir også en europeisk meny og noen thairetter.

 

– Men med et engelsk navn så satser dere tydeligvis også på andre nasjonaliteter?

– Ja, helt klart. Vi vil gi en smak av Norge til folk i Pattaya-området. 

 

Grumheten tenker på å dekorere en av veggene i restauranten med et gigantisk bilde av Prekestolen. Han har flere ideer for restauranten, men vil ikke gå ut med noe av dette i skrivende stund.

 

– Og utlendinger får sjansen til å spise norsk laks?

– Ja, absolutt.

 

Lindas Restaurant har hatt i hovedsak turister som kundegrunnlag, ikke så mange fastboende. Dette håper Grumheten å endre på. Med lavere priser vil han lokke til seg de som bor her hele eller deler av året:

– Vi vil nok fjerne de hvite dukene og gå ned på luksusfaktoren, sier han.

 

Grumheten har tidligere jobbet i Norge og hatt tilhold på landsbygda i Buriram når han har vært i Thailand. Da vi intervjuet ham i fjor var han usikker om han kunne tilpasse seg storbylivet, men han sier at dette har gått bra. Han har hatt tid til tre turer til Buriram i det året han har jobbet på Scandic.

 

Linda Eiksund (62) kom sammen med daværende ektemann Gudmund Eiksund til Pattaya for 17 år siden. De siste 15 årene har hun vært i restaurantfaget, og har hatt lite fritid. Hun skal nå en tur til Hong Kong, hvor hun stammer fra, dernest tilbake til Pattaya noen dager og etter dette flytte tilbake til Norge. Hun lover imidlertid å dukke opp i Pattaya med jevne mellomrom.

– Jeg må få meg fastlege og sette meg inn i dette med NAV, sier hun spøkefullt. 

 

Lindas Restaurant

Flaggborgen inneholder to norske flagg.

 

Da Linda startet fikk man seks baht for en norsk krone, og prisene på restaurantmat var billig for nordmenn, uansett standard. Men med dagens vekslingskurs har Linda opplevd at folk snur mer på skillingen. Hun fikk med seg to partnere i fjor, slik Thailands Tidende skrev om i august 2018. Planen da var også å sette ned prisene, men det prosjektet var ikke vellykket, sier hun.

 

LES: Nye partnere på Linda’s Restaurant

 

Lindas Restaurant har vært kjent for å trekke til seg norske sangartister i høysesongen. Sputnik har vært fast inventar nesten siden starten, og kommer også i den kommende høysesongen. En annen trubadur som Grumheten vil invitere, er Ole Lukkøye Klementsen. 

 

LES: Vivian og Sputnik mangler 30 faddere

(© Thailands Tidende. 17. september 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)