[ annonse ]
2019 ble nok et år med økning i turismen, ifølge myndighetenes tall. 2019 ble nok et år med økning i turismen, ifølge myndighetenes tall. Illustrasjonsfoto: Terje Engø
28. januar 2020

Offisielle turisttall for 2019: Ennå ikke 40 mill, og nå kan det gå ned

Skrevet av 
[ annonse ]

40 millioner turistankomster har vært målet for turistmyndighetene i Thailand lenge. I 2019 ankom det 39,8 millioner. 11 millioner av disse var kinesere, men det tallet kan fort minke grunnet lungeviruset corona.

 

Det var en økning på 4,2 prosent i turistmyndighetenes offisielle tall for ankomster i 2019. Myndighetene teller alle ankomster, så antall mennesker er lavere enn dette. Det er for eksempel nordmenn som jobber i Nordsjøen som tilbringer fritiden i Thailand, og det kan dreie seg om mange ankomster pr år. Alle disse blir telt.

 

Ganske nøyaktig 11 millioner av ankomstene i 2019 dreide seg om kinesere. Nå er det forbud mot pakketurer i Kina, så det tallet kan nok gå ned i 2020.

 

LES: Kinesisk forbud mot pakketurer dagen før kinesisk nyttår

 

Den mest markante økning i fjor var folk fra India. Turist- og sportsminister Phiphat Ratchakitprakarn kunne forleden rapportere at det var 1,99 millioner indiske ankomster i 2019, en økning på hele 24 prosent fra 2018. Myndighetene mener at det faktum at de har gitt indere gratis visumsøknad ved ankomst Thailand har hjulpet.

[ annonser ]

 

LES: Stadig flere indere – de forventes å velge Thailand fremfor Midtøsten

 

Ifølge Bangkok Post utgjør turismen 12 prosent av den totale økonomien i Thailand.

 

LES: Thailand i år 2000 – 2020 – 2040: Store endringer for thaier og besøkende

LES: Ny kinesisk boom – 32 prosent økning i september

 

Corona-viruset vil sannsynligvis sette en demper på turismen i år. Det samme gjelder den sterke bahten. Den økte nesten ni prosent mot amerikanske dollar i fjor, og hele elleve prosent mot kinesiske yuan.

 

Likevel er myndighetene optimistiske. Tourism Council of Thailand mener de kan oppleve en fem prosent økning i tallene i 2020, og da komme godt over 40 millioner.

(© Thailands Tidende. 28. januar 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)