[ annonse ]
Innehavere Jostein Pettersen (tv.) og Hans Grumheten hos A taste of Norway opplevde nok en gang lange køer for å motta måltidene som deles ut. Innehavere Jostein Pettersen (tv.) og Hans Grumheten hos A taste of Norway opplevde nok en gang lange køer for å motta måltidene som deles ut. Foto: Dag A. Ekeberg
14. juni 2020

Tre norske matutdelinger i Pattaya i dag, norsk bar åpner i morgen

Skrevet av 
[ annonse ]

Norske utesteder står på for folk uten jobb i Pattaya, og køene blir ikke kortere. I morgen starter fase 4 av oppmykningen av virustiltakene. Kåres Partybar, med restaurantlisens, åpner dørene i morgen etter tre måneders pause.

 

Oppdatering (16. juni 2020): Kåres Partybar måtte stenge etter bare noen timers åpning i går, etter at folk fra Amphur Banglamung kom og sa at det ikke hjalp at de hadde lisensene i orden så lenget de hadde ordet "bar" i navnet.

 

Norske forretningsdrivende gjør seg gjeldende i bybildet i Pattaya, til støtte for de mange som har mistet alle inntekter og ikke har noe annet sted enn Pattaya de kan kalle hjem.

 

Biljardbaren Jomtien Beach Pool House hadde sin ellevte utdeling i dag. Innehavere Bjørn og Arunee Nordbakk forteller at køen som alltid starter tidlig på morgenen. Utdelingen skjer kl. 16. Da har man ordnet med køsystem og kuponger. De over 60 års alder har prioritet, og havner i en egen kø.

 

[ annonser ]

Fra utdeling hos Jomtien Beach Pool House. (Foto: Dag A. Ekeberg/privat)

 

Nordbakk er mynthandler, og har fått støtte fra myntsamlere i Norge til noen av disse utdelingene. I dag ble det delt ut 500 poser med matvarer, nok til 4–5 måltider pr pose.

 

– Vi har gitt over 20.000 måltider hittil, sier Nordbakk, som antyder at dette blir den siste utdelingen, slik det ser ut nå.

 

Restauranten A taste of Norway, tidligere Lindas Restaurant, ligger noen stenkast unna Jomtien Beach Pool House, og hadde sin utdeling en time senere.

 

De har hatt utdeling tre ganger i uka. Nå har de midler frem til kommende tirsdag. De har hatt en innsamling på norske Spleis, men de største summene kommer direkte fra støttespillere i Thailand.

 

– Vi lager jo billig mat, så vi metter ca. 300 personer for 7500 baht, inkludert litt ekstra til barna, sier Hans Grumheten, som driver stedet sammen med Jostein Pettersen, som også driver Swiss Apartment i Soi Buakhao.

 

I dag  var det også rester av midlene innsamlet av Sjømannskirken som ble utdelt på restauranten, og frivillige medarbeidere der var tilstede.

 

Fra utdeling hos A taste of Norway. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

LES: Sjømannskirken åpner igjen i morgen – etter matutdeling med 2500 bidrag

LES: Nordmenn blant de mest gavmilde i Pattaya

 

Kåres Partybar hadde sin 24. matutdeling i dag, med 300 poser. De har hatt utdeling tre ganger i uka, og det er mange kunder som bidrar med midler. Dagens utdeling var finansiert av Gordon Richard Hansen. 

 

– Vi har delt ut godt over 8000 måltider og over 12.000 liter drikkevann, sier innehaver Terje Salvesen. – Vi har vel ikke sett lenger kø noen gang enn i dag, veldig mange som ikke fikk.

 

Salvesen sier at de vil dele ut mat i resten av juni samt første helg i juli, slik det ser ut nå. 

 

Salvesen vil åpne dørene til Kåres Partybar i morgen. Det er fortsatt forbudt for barer og puber å åpne, men Kåres Partybar har matservering og er også gjestehus, så de har lisensene som trengs til å åpne.

 

Fase 4, som starter i morgen, tillater restauranter å servere alkohol.

 

Fra utdeling hos Kåres Partybar. (Foto: Privat)

 

–  Vi må gjøre om litt så vi ser litt mer ut som et spisested, opplyser Salvesen.

 

– Kan folk i morgen sitte med en øl utendørs og se på trafikken i soien, eller må man sitte ved bordene inne?

– Man kan sitte ute også, må bare redusere antall stoler så ikke det sitter for mange samlet.

 

LES. Portforbudet oppheves 15. juni

LES: Fase 4 uten barer og puber

 

Erik Sørensen, som driver Scandibar litt lenger nord i Soi Buakhao, opplyser at han også har lisensene som kreves:

–  Men jeg tror jeg venter til alle barer kan åpne. Har lisens på mat etc, men redd det ikke er verdt det, sier Sørensen, som legger til at de jo ikke er noen turister i Pattaya for tiden.

 

Blant andre norske restaurantører som har åpent er Arve Lisland på Scandic i Pattaya og Arnt Sætherlien på Stefans Guesthouse på Jomtien Beach.

(© Thailands Tidende. 14. juni 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)