[ annonse ]
Fra ankomsten på Suvarnabhumi Airport i Bangkok. Fra ankomsten på Suvarnabhumi Airport i Bangkok. Foto: Bjørn Ole Fagermo
19. august 2020

Strenge karanteneregler i stadig endring

Skrevet av 
[ annonse ]

Rapporter fra nordmenn og andre utlendinger i karantene i Bangkok begynner å sive ut i sosiale medier, og det er mye kritikk ute og går. Samtidig meldes det om at ulike hoteller har ulikt regelverk.

 

Det er mange utlendinger som nå trenger å reise tilbake til Thailand. Det dreier seg f.eks. om de med familie her og folk som jobber i Thailand.

 

Alle må gjennom 16 dagers karantene. Det klages på at maten er kald og kommer i en plastboks. Dette er noe som er regulert av myndighetene, og virker å opphøre etter at hotellets første covidtest kommer tilbake med negativt resultat.

 

Noen hoteller tillater bruk av treningsstudio etter første test, andre tillater det kun de fire siste dagene etter den andre testen, mens noen hoteller holder trimrommet permanent stengt.

 

Folk som er eller skal i karantene utveksler informasjon på denne facebooksiden, og det mangler ikke på kritikk av opplegget.

[ annonser ]

 

Andres Bjom, som har vært intervjuet i Thailands Tidende to ganger angående karantenen og forberedelsene til reisen, forteller:

 

– Jeg fikk plutselig vite at man kan bruke trimrommet etter siste covidtest var negativ.

 

LES: Etter en uke i karantene: – Maten er det største problemet

LES: Flyr til Thailand i dag – har brukt 30.000 kroner allerede

 

Andre rapporter, blant annet fra vårt intervjuobjekt Per Christian Østeby (link under), forteller at karantenegjester kan få bruke svømmebassenget de fire siste dagene av oppholdet.

 

LES: Livet i karantene – 22,5 timer pr døgn på rommet

 

Dette gir et signal om at regelverket i Thailand er for strengt, og at de ikke stoler på den covidtesten alle er nødt til å ta innen 72 timer før avreise i sitt eget hjemland.

 

Hvis den testen er negativ, og den første testen i Thailand også er negative, så blir det overdrevent forsiktig å forlange at folk forblir i karantene i 16 dager (15 netter).

 

En av våre lesere, som ønsker å være anonym, har bodd på Siam Mandarina. Han er ferdig med sin karantene, og forteller:

– Maten var grufull, mitt hotell ble også markedsført som et femstjerners hotell, noe det absolutt ikke var. Det var et nedslitt hotell som sannsynlig ikke har vært i bruk i lange tider, med fuktskader og stor slitasje.

 

Han fortsetter:

– Jeg betalte 60.000 baht for et hotell som ikke kan koste mer en ti tusen til vanlig.

 

Vår leser jobber i sjøfarten og pendler med seks uker av og seks uker på. Han sier:

– Jeg kommer ikke til å gjøre dette igjen, slik det er lagt opp nå. Jeg har vært 22 år i Thailand og jeg har sett en del hoteller i mitt liv. Dette er ikke noe å skryte av og det er det som er poenget. Motivasjonen er feil, i mine øyne.

 

Som noen andre nordmenn vi har intervjuet, skryter han av thaiambassaden i Oslo:

– Ambassaden i Oslo var veldig behjelpelig og var greie å ha med å gjøre, problemet er flyvningene, de får kun tildelt noen få seter. Da jeg reiste var jeg den eneste som kom fra Norge og som fikk tildelt et sete fra Frankfurt med Thai Airways.

 

Han forteller om karanteneoppholdet:

– Jeg fikk beskjed om at testen var negativ, å fikk dermed et armbånd slik at jeg kunne bevege meg. Problemet var at det kun var gymmen vi fikk bruke, ikke bassenget. Vi fikk ikke gå ut ytterdøra på hotellet og vi måtte gi beskjed hvis vi ville ha litt lufting på takverandaen.

 

Bjørn Ole Fagermo har også vært intervjuet i Thailands Tidende. Han forteller her om sine opplevelser i karantene på Royal Benja Hotel:

 

LES: Fulgte UDs råd, nå er det dyrt og vanskelig å komme tilbake til Thailand

 

– Maten er helt OK, det er to retter å velge mellom daglig.

 

Han fikk problemer på Kastrup før avreisen med Thai Airways:

– Jeg hadde kastet «Decleration form», da jeg mente den var unødvendig. Den var jo bare grunnlag for papirene. Den måtte jeg fylle ut atter en gang. Dokumentet hadde de ikke på flyplassen. En ansatt på den thailandske ambassaden i København brakte den til meg, ca, 45 min før flyavgang.

 

Han forteller at det skal være tre papirkopier av alle dokumenter.

– Denne «Declaration Form» trengte de ikke i Bangkok, men var altså noe som krevdes på flyplassen i Danmark.

 

Fagermo forteller for øvrig at en thailandsk kvinne han snakket med hevdet at hun hadde betalt 7700 norske kroner for flybilletten. Fagermo, på sin side, måtte betale 7000 danske kroner, som tilsvarer ca. 11.000 norske kroner.

(© Thailands Tidende. 19. august 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)