[ annonse ]
Taworn Beach rett nord for Patong er en liten strand som i teorien kunne egne seg til et slikt karanteneområde. Taworn Beach rett nord for Patong er en liten strand som i teorien kunne egne seg til et slikt karanteneområde. Illustrasjonsfoto: Dag A. Ekeberg
22. august 2020

Planlegger «karantene på stranda» for turister fra 1. oktober

Skrevet av 
[ annonse ]

Turistmyndighetene har kommet opp med en type karantene som kan være akseptabel for turister, samtidig som den er sikker nok når det gjelder smittebeskyttelse. Statsministeren har gitt sin velsignelse i prinsippet, i prosjektet som skal starte i Phuket og utvides til andre turistprovinser.

 

Dagens drakoniske karanteneregler er uaktuelle for turister. Man sitter innesperret på et lite hotellrom i 22,5 timer pr døgn, slik Thailands Tidende har rapportert:

 

LES: Livet i karantene – 22,5 timer pr døgn på rommet

LES: Etter en uke i karantene: – Maten er det største problemet

 

Etter mye planlegging har nå turistminister Phiphat Ratchakitprakarn lansert en type karantene som han tror vil være akseptabel for turister. Den kalles «Safe and sealed»:

[ annonser ]

 

Det dreier seg om at noen hoteller som deler samme strandområde (maks en kilometer strandlinje) samarbeider om karantenen. Myndighetene danner en sikkerhetssone rundt hotellene og stranda.

 

Dett gjør at folk i karantene kan benytte stranda under oppholdet. Det er ikke spesifisert hvor fritt man kan bevege seg i sonen, ei heller om man må oppholde seg på rommet større deler av tiden. Dette er informasjon som vil komme etter hvert. Ingen får forlate sonen de først 14 dagene.

 

For å tilfredsstille myndighetenes strenge sikkerhetskrav vil heller ikke de ansatte på hotellene få forlate sonen, med mindre de er villig til å gå i 14 dagers statlig karantene, slik det rapporteres i Bangkok Post.

 

Det har lenge foregått en intern kamp i regjeringen. Covid-komiteen, som ledes av statsminister Prayuth Chan-ocha, har ikke villet ønske turister tilbake til Thailand slik smittesituasjonen i verden er pr i dag. 

 

LES: Ingen turister før viruset slipper taket – men fire scenarier kan endre dette

  

De har flere ganger sagt nei til forslag fra turistmyndighetene, f.eks. angående bilaterale avtaler om såkalte Travel Bubbles. Myndighetene har imidlertid vært under sterkt press fra turistbransjen, hvor mange bedrifter er på konkursens rand. Den thailandske økonomien krympet 12,2 prosent i andre kvartal i år, sammenlignet med fjoråret.

 

Det var da også i det nyopprettede «Center for Economic Situation Administration» at forslaget ble fremlagt og i prinsippet godtatt. Statsministeren uttalte nylig at det heretter ville bli lagt like stor vekt på økonomi som sikkerhet, og da var den første stenen lagt:

 

LES: Økonomien skal nå i fokus, fem punkter å jobbe med

 

Det skjer allerede visse lempinger på karanteneregelverket på ulike hoteller. Noen steder har begynt å gi folk adgang til både restaurant, trimrom og svømmebasseng, vel og merke etter at de har vært gjennom to covidtester og har igjen 4–5 dager av oppholdet.

 

LES: Strenge karanteneregler i stadig endring

 

Sjefen for TAT (Tourism Authority of Thailand), Yuthasak Supasorn, sa til Reuters i går at ifølge planene til TAT kunne turister ferdes fritt i Phuket etter 14 dager. Hvis de ville besøke andre provinser, måtte de vente ytterligere sju dager.

 

Ferieøyene i Syd-Thailand er blant de verst rammede økonomisk sett. Disse øyene har dårlig med lokal turisme og næringsliv. Det er da også disse TAT fokuserer på først. 

 

Det er i første omgang snakk om Phuket, Phang-nga, Koh Samui. Men det snakkes også om steder som Chiang Rai/Chiang Mai, Ubon Ratchatani, Ratchaburi og Chonburi i dette prosjektet. Detaljer er ikke ytterligere spesifisert

(© Thailands Tidende. 22. august 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)