[ annonse ]
T-banen (BTS) i Bangkok har hatt betalingskort siden 2012. Nå skal kundene registreres. T-banen (BTS) i Bangkok har hatt betalingskort siden 2012. Nå skal kundene registreres. Foto: Pixabay
17. februar 2019

Registrering – nå også på t-banen

Skrevet av 
[ annonse ]

Neste gang du skal fylle opp t-banekortet ditt må du først frem med passet. En av våre lesere mener det er galskap. 

 

På fredag (15. februar 2019) trådte kravet om registrering for brukere av Rabbit Card i kraft. Det betyr at alle som skal bruke dette betalingskortet på t-bane og trikk (BTS og BRT) i Bangkok må vise frem ID-kort eller pass, samt oppgi enten telefonnummer eller e-post, neste gang de skal fylle på kortet. Eksisterende kort fungerer helt til de er tomme for penger.

 

En av våre lesere, som vil være anonym, skulle fylle opp kortet på fredag, men ville ikke oppgi denne informasjonen. Han sier at han går over til ordinære billetter når kortet er tomt. Han sier:

– Har dette landet gått helt over støvleskaftene nå? Ønsker det militære å overvåke alle steg vi tar?

Han sier at han nå forstår hvorfor det var så lange køer på Nana-stasjonen ved femtiden på ettermiddagen på fredag.

 

Det har vært åpnet for registrering siden 4. februar. Et medlem av webforumet Thaivisa var tidlig ute, og postet 10. februar sin svært negative erfaring med registreringen: Rabbit registration fiasco - Beware!

[ annonser ]

Han hadde forventet seg en rask skanning av passet, men isteden måtte funksjonæren sitte og skrive inn hver eneste detalj fra bildesiden i passet, samt kontaktinformasjon inkludert adresse, og det tok ca. ti minutter. Køen bak farangen vokste seg lang under prosessen.

 

Rabbit Card

REGISTRERING: Rabbit Card ber deg ta med pass eller ID-kort .

 

Rabbit Card skylder på at de er pålagt dette av myndighetene, grunnet en tjue  år gammel offentlig forskrift som skal forhindre hvitvasking av penger (Anti-Money Laundering Act av 1999). 

Kommentatorer var raskt ute med å påpeke at man maksimalt kan ha 4000 baht kreditt på et Rabbit Card, så faren for at dette skal misbrukes i storfinansen er nok overdrevet.

 

Rabbit Card ble innført i 2012. Det kan brukes til andre ting også, som varekjøp hos større kjeder som Tesco Lotus, Familymart, Swensen’s, Sizzler, SF Cinema etc. Rabbit Card hevder selv at de er den første e-pengetjenste (E-money Service) i Thailand som fungerer både på transport og varehandel.

 

De som bruker appen LINE, kan fylle på kortet via Rabbit LINE Pay. Richard Barrow har oppskriften, og også litt mer om bruk av bankapper. Han sier at det også vanker rabatter for de som handler med denne appen.

(© Thailands Tidende 17. februar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)